Volledig scherm
Salsa de Brujas was onlangs nog in Cuba. © rv

Cuba-reis nog niet vergeten: Salsa de Brujas houdt benefiet voor getroffen streek

De Brugse dansvereniging Salsa de Brujas houdt op zondag 17 februari een benefiet voor Cuba.

De dansers trokken begin dit jaar nog met dertig leden op dansreis naar het Zuid-Amerikaanse land. “We onderhouden goede contacten met een dansschool in Havana", zegt Filip Somers. “Iedere dag stonden wij onder een helderblauwe hemel, in een stralende zon met 25 graden op onze rug, twee uur op de dansvloer met een Cubaan of Cubaanse als danspartner die ons professioneel begeleidde. Een dikke week na deze ervaring kregen wij het verschrikkelijke nieuws dat de stad Havana getroffen was door een tornado. De dansschool zat er twee weken later nog altijd zonder elektriciteit.” 

De maandelijkse salsamatinee op zondag 17 februari tussen 14.30 en 20 uur in TC Brughia in Sint-Kruis is nu omgedoopt tot benefiet voor Cuba. Frietjes met firkandel en saus kosten vijf euro. Er is ook een tombola met drie hoofdprijzen. Iedereen is er welkom.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Daarom houdt Brugse politie hart vast voor PSG-fans: van boksbeugels tijdens vrouwenmatch tot dodelijk slachtoffer na onderlinge clash
    PREMIUM

    Daarom houdt Brugse politie hart vast voor PSG-fans: van boksbeu­gels tijdens vrouwen­match tot dodelijk slachtof­fer na onderlinge clash

    De politie van Brugge neemt vandaag heel wat maatregelen voor de komst van de PSG-supporters. Korpschef Dirk Van Nuffel reageerde in deze krant opgelucht op de beslissing van de Raad van State om de opgelegde combiregeling voor het overgrote deel te respecteren. De schrik in Brugge is niet geheel onterecht, zo blijkt ui het recente verleden. Een klein overzichtje van wat ze in Brugge in het slechtste geval kunnen verwachten.