Cocktailbar Groot Vlaenderen start met een takeaway en delivery-service.
Volledig scherm
Cocktailbar Groot Vlaenderen start met een takeaway en delivery-service. © rv

Cocktailbar Groot Vlaenderen levert uw favoriete drankje aan huis

Vanaf komende vrijdag levert de Brugse cocktailbar Groot Vlaenderen enkele klassiekers van hun menukaart aan huis of via takeaway. Op die manier wil de bar de noodgedwongen sluiting overbruggen.

“Vrijdag 3 april was normaal de datum waarop we ons zomermenu gingen voorstellen”, zegt uitbater Dieter Moeyaert. “Helaas weten we allemaal waarom dat dat intussen uit onze agenda is geschrapt. Nu hebben we een aanbod samengesteld van cocktails die de rit tussen onze bar en uw salontafel optimaal kunnen doorstaan. Wij mixen de basis van het drankje in de zaak, trekken hem vacuüm in een plastic hoes en verpakken er ijs en garnituur bij.” De klant heeft dan maar het vacuümzakje open te knippen, de cocktail in het bijgeleverde glas te gieten en af te werken met het ijs. “Rietje erin en klaar”, vult Moeyaert nog aan.

Het aanbod van Groot Vlaenderen kan je terugvinden op http://grootvlaenderen.tumblr.com. Vervolgens geeft u uw bestelling door via Deliveroo (voor levering) of via Instagram, Facebook of e-mail info@grootvlaenderen.be. Bestellen kan elke donderdag tot en met zondag, telkens tussen 17 en 22 uur.

Cocktailmaker Dieter Moeyaert.
Volledig scherm
Cocktailmaker Dieter Moeyaert. © Benny Proot
  1. Na felle kritiek mikt Brugges bekendste ijssalon op veilige zomer: “Maar je zal zeker nog kunnen proeven”
    PREMIUM

    Na felle kritiek mikt Brugges bekendste ijssalon op veilige zomer: “Maar je zal zeker nog kunnen proeven”

    Het bekendste ijssalon van Brugge is na een moeilijke eerste openingsdag - waarna ze zelfs voor enkele weken opnieuw sloten - helemaal klaar voor een veilige zomer. Sylvia Manders, uitbaatster van Gelateria Da Vinci, was flink aangedaan door de kritiek, maar benadrukt dat ze zich steeds aan de veiligheidsmaatregelen hielden. “Het blijft wel vreemd om mensen zo snel mogelijk naar buiten te sturen. Ik mis het babbeltje met mijn klanten", zegt Sylvia.