De Clubsupporters hingen dit spandoek aan het AZ Sint-Jan.
Volledig scherm
De Clubsupporters hingen dit spandoek aan het AZ Sint-Jan. © Jan Van Maele

Clubfans supporteren voor zorgverleners: “In harde tijden staan ware helden op”

De supporters van Club Brugge hebben de zorgverleners in het AZ Sint-Jan een hart onder de riem gestoken met een groot spandoek aan de ingang. 

‘In harde tijden staan ware helden op... Bedank!”, staat er op het spandoek te lezen. Het was de supportersgroep North Fanatics die het initiatief nam. Daarmee traden ze in de voetsporen van de supporters van buur Cercle Brugge, die vorige week al grote spandoeken hingen aan de Brugse ziekenhuizen. 

  1. Voor het eerst sinds waarnemingen een bever gezien in West-Vlaanderen: “Misschien wel het gevolg van het coronavirus”

    Voor het eerst sinds waarnemin­gen een bever gezien in West-Vlaanderen: “Misschien wel het gevolg van het coronavi­rus”

    Een Brugse studente heeft een bever gespot aan het Minnewater in Brugge. Het is de eerste keer dat het dier in West-Vlaanderen gespot wordt. Sinds de Euraziatische bever in 1848 bijna uitgestorven was, is hij nu in alle Belgische provincies opnieuw opgedoken. “Of de rust in het anders zo drukke Brugge door het coronavirus hier iets mee te maken heeft? Moeilijk te zeggen”, klinkt het bij Natuurpunt.
  2. Ziekenboeg van Brugse gevangenis heeft 25 bedden voor gedetineerden met corona: “Samenwerking met AZ Sint-Jan laat snelle opschaling toe”

    Ziekenboeg van Brugse gevangenis heeft 25 bedden voor gedetineer­den met corona: “Samenwer­king met AZ Sint-Jan laat snelle opschaling toe”

    De ziekenboeg van de Brugse gevangenis beschikt over een speciale afdeling met 25 bedden voor gedetineerden met corona. Voorlopig worden enkel gevangenen met milde symptomen opgevangen. “Maar door ons samenwerkingsverband met het AZ Sint-Jan kunnen we ook snel opschalen”, stelt het Gevangeniswezen. Voor de andere gedetineerden geldt intussen een aangepast regime.