De politie was voor de wedstrijd massaal aanwezig rond het stadion
Volledig scherm
De politie was voor de wedstrijd massaal aanwezig rond het stadion © Benny Proot

Clubfans proberen shuttlebus met Britse fans aan te vallen

BruggeDe politie heeft kort voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester City drie Clubfans opgepakt die een shuttlebus met Britse supporters wilden aanvallen. 

 1. REPORTAGE. Cheers! 1.500 Britse fans genieten van Belgisch bier in Brugge: “Wat een fantastische stad!”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Cheers! 1.500 Britse fans genieten van Belgisch bier in Brugge: “Wat een fantasti­sche stad!”

  Bier, bier en nog eens bier. De 1.500 Britse voetbalfans deden dinsdagmiddag hun reputatie alle eer aan in de Brugse binnenstad. De halve (en volledige) liters gingen vlot binnen, maar problemen veroorzaakte de aanhang van Man City niet. En de Clubfans, zij verbroederden met plezier met hun Britse ‘collega’s’. “Toffe kerels. Al moeten we hen wel nog uitleggen dat ze niet zoveel over Kompany mogen praten.”
 2. 21 hooligans voor rechter voor rellen na Club Brugge-Antwerp: “Maar liefst 12 agenten raakten gewond”
  PREMIUM
  Brugge/Antwerpen

  21 hooligans voor rechter voor rellen na Club Brug­ge-Ant­werp: “Maar liefst 12 agenten raakten gewond”

  Gewapende weerspannigheid, slagen en verwondingen aan de politie, vernielingen, bendevorming en verboden wapenbezit. 21 hooligans van Club Brugge en het bevriende ADO Den Haag staan in de Brugse rechtbank terecht voor zware rellen die vier jaar geleden gebeurden na de match van blauw-zwart tegen Antwerp. Bij de ongeregeldheden raakten liefst twaalf agenten gewond. Zeven van hen zaten een tijdlang thuis. Een terugblik op een donkere dag voor het voetbal, waaruit later zelfs een veroordeling voor... grafschennis voortvloeide.