Opening Club Brugge minipitch te Zeebrugge
Volledig scherm
Opening Club Brugge minipitch te Zeebrugge © Benny Proot

Club Brugge (mét Mats Rits) schenkt nieuw kustpark Knapen een minivoetbalveld: “Sport zal Stations- en Strandwijk met elkaar verbinden”

BruggeDe stad Brugge, Club Brugge Foundation en kunstpraktijk De Batterie openden woensdag een minipitch en een kunstwerk op de bunkers van Kustpark Knapen. De revaliderende middenvelder Mats Rits was erbij.

  1. Brugse beiaardier van vader op zoon... Brecht (21) treedt in de voetsporen van papa Wim (54): “Muziek spelen vanop de Halletoren heeft iets magisch”
    PREMIUM
    Brugge/Roeselare

    Brugse beiaardier van vader op zoon... Brecht (21) treedt in de voetsporen van papa Wim (54): “Muziek spelen vanop de Halletoren heeft iets magisch”

    De nieuwe adjunct-stadsbeiaardier van Brugge is geen onbekende voor de ‘echte’ beiaardier Wim Berteloot (54): het is zijn eigen zoon Brecht (21) die hem af en toe zal vervangen. De jongeman kreeg de liefde voor het instrument met de paplepel mee en heeft na een opleiding van 11 (!) jaar de kneepjes onder de knie. “Het zal emotioneel zijn als ik binnenkort samen met mijn vader zal spelen", stelt Brecht, voor wie alles begon met... Kabouter Plop.