Home Sweet Home in Brugge is klaar voor het WK.
Volledig scherm
Home Sweet Home in Brugge is klaar voor het WK. © RV

Chocolatier laat WK tijdrijden niet zomaar voorbijgaan: “Macarons in de kleuren van de regenboogtrui”

BruggeBij de Brugse chocolaterie Home Sweet Home zijn ze helemaal klaar voor het WK wielrennen dat dit weekend van start gaat. De etalage in hun winkel in de Steenstraat staat volledig in het teken van het sportevent. 

  1. Na 64 jaar gaat in Brugse basisschool muur tussen jongens en meisjes tegen de vlakte: “We gooiden stiekem vliegertjes. Maar als we ontdekt werden, mochten we het gaan uitleggen”
    PREMIUM
    Brugge

    Na 64 jaar gaat in Brugse basis­school muur tussen jongens en meisjes tegen de vlakte: “We gooiden stiekem vlieger­tjes. Maar als we ontdekt werden, mochten we het gaan uitleggen”

    De Muur tussen Oost- en West-Berlijn werd in 1989 na 28 jaar gesloopt, de muur van basisschool Sint-Leo Sint-Pieters in Brugge, die tot 2001 jongens en meisjes uit elkaar moest houden, gaat vrijdag, na 64 jaar, tegen de grond. “De jongens en meisjes hadden samen speeltijd, maar we hoorden alleen geroezemoes aan de andere kant en dus waren we overgeleverd aan onze fantasie”, zegt leerkracht en oud-leerlinge Katrien Deklerck (60), die na dit schooljaar de poort definitief achter zich dicht trekt.