Volledig scherm
De Zeebrugse haven krijgt er mogelijk een Chinese gigant bij. © Benny Proot

Chinese e-commercegigant lonkt naar Zeebrugge

De Chinese e-commercegigant JD Logistics heeft interesse om een vestiging te openen in de haven van Zeebrugge. Toplui van JD.com zakten zopas af naar Zeebrugge. 

Met een beurswaarde van 58 miljard dollar is JD.com een bedrijf dat kan tellen. Meer details over welke vestiging de gigant wil openen, zijn er niet. 

Maar Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) postte wel een foto van de ontmoeting op zijn sociale media. “Natuurlijk zou de komst van dit bedrijf interessant zijn”, zegt De fauw, die ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) uitnodigde. 

De Zeebrugse haven heeft onmiskenbaar troeven in handen om voor JD Logistics de uitvalsbasis voor Europa te worden. Het Chinese staatsbedrijf Cosco heeft al een containerterminal in Zeebrugge. Bovendien rolt de haven dit jaar over haar volledige gebied een 5G-netwerk uit. En de Chinese vastgoedontwikkelaar Lingang besliste twee jaar geleden 85 miljoen euro te pompen in een logistiek park in de haven. 

“De Chinese investeringen maken van ons ook een betere Europese toegangspoort”, zegt haven-CEO ad interim Rik Goetinck. “Zo staan we weer op de wereldwijde containerkaart. En nog dit jaar wil de groep Lingang een logistiek park met 290 nieuwe jobs openen.”

 1. Heel de binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge
  PREMIUM

  Heel de binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge

  File aan de Gentpoort, omdat de Katelijnepoort niet toegankelijk is, laveren tussen de modder op de Burg en werken op de Vismarkt: het centrum van Brugge is deze maand een echte bouwwerf Hoe dat komt? “We voeren de werken nu uit, net voor het drukke toeristische seizoen weer begint”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). Wij maakten een handig overzicht.
 1. WEEKENDTIPS. Van de vrienden van Wendy, over een kindervoorstelling tot een grote paddenoverzet
  PREMIUM

  WEEKEND­TIPS. Van de vrienden van Wendy, over een kindervoor­stel­ling tot een grote paddenover­zet

  Op 6 februari 2020 vierde Wendy Van Wanten haar zestigste verjaardag en dat is goed voor een feestjaar. Dat doet ze met een geweldig feest in het casino Kursaal in Oostende. De fans mogen zich verwachten aan een drie uur durende show vol met optredens, smeuïge anekdotes en verhalen over haar leven en uiteraard enkele onaangekondigde verrassingen. De vrienden die langskomen zijn niet de minste. Verwacht je aan Steve Tielens, Jo Vally, Jan Wuytens, Luc Steeno en René Froger. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een stevig feestje van te maken. De show vindt op zaterdag 29 februari om 20 uur plaats. Tickets zijn nog te koop, net als formules met culinaire toets. Info: kursaaloostende.be.
 2. Toekomstige papa’s krijgen eigen hoekje in babyspeciaalzaak van ex-Miss België: “Sommige mannen zitten soms uren te wachten in de auto”

  Toekomsti­ge papa’s krijgen eigen hoekje in babyspeci­aal­zaak van ex-Miss België: “Sommige mannen zitten soms uren te wachten in de auto”

  In de babyspeciaalzaak van ex-Miss België Cilou Annys (28) valt er voortaan ook voor mannen iets te beleven. Een oude opslagruimte is er omgetoverd tot ‘mancave’. Toekomstige vaders kunnen er iets drinken en naar tv kijken en ondertussen ook het autozitje of de kinderwagen kiezen. “We merken dat sommige mannen zich anders wel vervelen”, glimlacht Cilou Annys.