Bezoekers aan de markt in Brugge konden genieten van een hapje van chef Lien Vandeputte van Réliva
Volledig scherm
Bezoekers aan de markt in Brugge konden genieten van een hapje van chef Lien Vandeputte van Réliva © RV

Chef Lien zorgt voor vegetarische hapjes op de markt in Brugge: “Driehonderd hapjes om de VeggieChallenge in de kijker te zetten”

BruggeBezoekers aan de woensdagmarkt op de Markt in Brugge kregen een verrassing voorgeschoteld: chef Lien Vandeputte van het restaurant Réliva toverde er driehonderd hapjes uit haar hoed.

  1. REPORTAGE. Dit was de Heilig Bloedprocessie in Brugge: “Het is fenomenaal hoeveel volk er in onze stad is vandaag”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Dit was de Heilig Bloedpro­ces­sie in Brugge: “Het is fenomenaal hoeveel volk er in onze stad is vandaag”

    Het was van mei 2019 geleden dat de Heilig Bloedprocessie nog eens door de straten van de Brugse binnenstad trok. De intensieve voorbereidingen verliepen eerder moeizaam door het afhaken van figuranten en verenigingen en de laattijdige bevestiging dat het event dit jaar wel kon doorgaan. De medewekers en coördinatoren hebben er dan ook een huzarenwerk opzitten. Uiteindelijk konden ze rekenen op 1700 enthousiaste figuranten die van Brugges mooiste dag een topeditie maakten en daar zaten het zonnige weer en de vernieuwing natuurlijk ook voor iets tussen.