Volledig scherm
De staking bij De Lijn werd ook in Brugge goed opgevolgd. © Jan Van Maele

Chauffeurs rijden amper uit door staking bij De Lijn: reizigers stranden aan (lege) bushaltes in Brugge

De 24-uur staking bij vervoersmaatschappij De Lijn wordt ook in Brugge goed opgevolgd. Ongeveer twee derde van de bussen bleef op stal woensdagochtend.

De organiserende vakbond ACOD kreeg er steun van de liberale collega’s. Het Stationsplein lag er verlaten bij en de reizigers die toch opdaagden, hadden het raden of hun bus wel of niet zou komen opdagen. De gerieven van de vakbond zijn groot en gaan van onderbezetting tot logistieke problemen met wisselstukken en nieuwe computerprogramma’s die niet of nauwelijks werken. 

Volledig scherm
De staking bij De Lijn werd ook in Brugge goed opgevolgd. © Jan Van Maele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendarische Franse zangeres

    Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendari­sche Franse zangeres

    In het idyllische park La Potinière in De Haan gaat vrijdagavond Winterpret in’t Park van start, met een grote schaatspiste en tal van gezellige chalets met winterse drankjes, hapjes en gerechten. Vrijdag om 18.30 uur is er de openingsshow, gevolgd door een optreden van Bruges Swan Patrol en schaatsen vanaf 19 uur. Op zaterdag geven dj’s het beste van zichzelf in de Eisdisco en de Wunderbar. Op zondagvoormiddag kunnen kinderen en jongeren onder de 16 jaar zelfs gratis schaatsen. Boek intussen jouw ontbijt. Meer info op www.winterindehaan.be. Ook in Blankenberge, Middelkerke en De Panne gaan dit weekend de winter- en kerstmarkten van start.