De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Chauffeur van 'Elvis' en 'Superman' krijgt mildere straf

Brugge/Beernem/AntwerpenEen Roemeen heeft in de Brugse rechtbank een mildere straf gekregen voor zijn betrokkenheid bij een reeks gsm-diefstallen in Brugge, Beernem en Antwerpen. Viorel M. was volgens het Openbaar Ministerie de chauffeur van twee dieven die zich ‘Elvis’ en ‘Superman’ noemden. Hij kreeg niet zijn gevraagde vrijspraak, maar boekte maandagmorgen toch een succes(je).

 1. Zoveel heeft twee jaar corona Brugge gekost... en daar zijn de volgende uitdagingen al: “De inflatie zal een grote impact hebben op onze stadsfinanciën”
  PREMIUM
  Brugge

  Zoveel heeft twee jaar corona Brugge gekost... en daar zijn de volgende uitdagin­gen al: “De inflatie zal een grote impact hebben op onze stadsfinan­ciën”

  Twee jaar coronacrisis heeft de stad Brugge liefst 41 miljoen euro gekost: van steunmaatregelen tot verlies van inkomsten door het ontbreken van toeristen. Grote projecten zijn daardoor niét gesneuveld, al blijft het opletten voor nieuwe uitdagingen, beseft schepen van Financiën Mercedes Van Volcem. “Een fusie kan alvast wat extra inkomsten opleveren”, stelt Van Volcem, die een gemeente op het oog heeft.
 2. In recordtijd toveren Sofie en Kevin ontbijtzaak om tot lunch- en aperobar: “Het kriebelde om samen aan dit avontuur te beginnen”
  PREMIUM
  Brugge

  In recordtijd toveren Sofie en Kevin ontbijt­zaak om tot lunch- en aperobar: “Het kriebelde om samen aan dit avontuur te beginnen”

  In nauwelijks twaalf werkdagen hebben Sofie Wimme (44) en Kevin Koekelbergh (43) haar ontbijtzaak Margritt omgevormd tot lunch- en aperitiefzaak Rico. Die opent volgende week in de Sint-Amandsstraat, een zijstraat van de Brugse Markt. “Het was een huzarenstukje om in zo'n korte tijd nieuwe accenten te leggen. Maar we denken dat het is gelukt.”