Volledig scherm
Chocolaterie Dumon op de Eiermarkt in Brugge is overgenomen. © Benny Proot

Charmante chocoladewinkel Dumon in nieuwe handen

Het kleine pand van Chocolaterie Dumon op de Eiermarkt in Brugge is in nieuwe handen. Na de vestiging op het Simon Stevinplein heeft Jelle Descamps nu ook de tweede Brugse chocoladezaak overgenomen.

Descamps nam in 2010 de chocoladeproductie over van Stephan Dumon. Hij runt de winkel op het Simon Stevinplein én een gelijknamige winkel in de Aartrijkestraat in Torhout. Het charmante winkeltje op de Eiermarkt werd tot voor kort gerund door Stephans zus Nathalie. Daar is sinds 1996 een chocoladewinkel gevestigd. Heel wat toeristen hebben er foto’s genomen, net omdat het pand een beetje geprangd staat tussen andere, grotere huizen. “We hebben dit winkeltje zo'n twee weken gesloten om alles wat onder handen te nemen. Maar de charme is niet verdwenen. Bezoekers zullen hier onze vertrouwde chocoladeproducten terugvinden.”

  1. Toekomstige papa’s krijgen eigen hoekje in babyspeciaalzaak van ex-Miss België: “Sommige mannen zitten soms uren te wachten in de auto”

    Toekomsti­ge papa’s krijgen eigen hoekje in babyspeci­aal­zaak van ex-Miss België: “Sommige mannen zitten soms uren te wachten in de auto”

    In de babyspeciaalzaak van ex-Miss België Cilou Annys (28) valt er voortaan ook voor mannen iets te beleven. Een oude opslagruimte is er omgetoverd tot ‘mancave’. Toekomstige vaders kunnen er iets drinken en naar tv kijken en ondertussen ook het autozitje of de kinderwagen kiezen. “We merken dat sommige mannen zich anders wel vervelen”, glimlacht Cilou Annys.