De moeder en zoon van een gedetineerde smokkelden heroïne binnen in de Brugse gevangenis.
Volledig scherm
De moeder en zoon van een gedetineerde smokkelden heroïne binnen in de Brugse gevangenis. © Benny Proot

Celstraffen voor moeder en broer van gedetineerde, die heroïne binnensmokkelen in gevangenis

BruggeEen 36-jarige Bruggeling heeft 12 maanden cel gekregen, omdat hij z’n moeder en broer heroïne heeft laten binnensmokkelen in de gevangenis. Ook de moeder en broer van Kevin D. werden veroordeeld. “Dit kan je moeilijk moederliefde noemen”, sneerde procureur Lode Vandaele.

 1. Brugge keert zich tegen gouverneur na dreigement om Wintergloed te annuleren: “Komende maanden zijn onze laatste kans om te overleven. De reserves zijn óp”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge keert zich tegen gouverneur na dreigement om Winter­gloed te annuleren: “Komende maanden zijn onze laatste kans om te overleven. De reserves zijn óp”

  “Wintergloed? Dat is absoluut géén evenement", zegt Dirk De fauw. Gouverneur Carl Decaluwé hield dinsdag evenwel voet bij stuk. “Het is wél een evenement. En zonder coronapas laat ik het niet doorgaan.” De discussie over het lichtspektakel in Brugge blijft dus duren. Een beslissing over de ‘creatieve’ oplossing viel er nog niet, maar bij Horeca Brugge zijn ze alvast duidelijk. “Als Wintergloed niet doorgaat, is dat een grote ramp.” En ze zijn niet alleen. Zes Brugse koepelorganisaties van ondernemers bundelen hun krachten tegen het dreigement van de gouverneur. Een blik op de verhitte discussie.
 1. De klokken van het Belfort moeten zwijgen en kuchen is verboden: EuroMillions houdt hoogst uitzonderlijk eenmalige trekking in Stadhuis van Brugge
  Brugge

  De klokken van het Belfort moeten zwijgen en kuchen is verboden: EuroMilli­ons houdt hoogst uitzonder­lijk eenmalige trekking in Stadhuis van Brugge

  Europese primeur voor de stad Brugge: EuroMillions houdt er op vrijdag 3 december een trekking voor een superpot van 130 miljoen euro. Nooit eerder verliet EuroMillions z'n hoogbeveiligde studio in het hoofdkantoor van La Française des Jeux in de buurt van Parijs. En dat gaat gepaard met stevige veiligheidsmaatregelen. “We moesten zelfs een stabiliteitsstudie van de gotische zaal van het Stadhuis laten uitvoeren”, zegt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij.
 2. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

  De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.