Traiteur M'adam uitgebaat door Céline Jonckheere en Olivier Terrie.
Volledig scherm
PREMIUM
Traiteur M'adam uitgebaat door Céline Jonckheere en Olivier Terrie. © Benny Proot

Céline (31) brengt ervaringen uit Marokko en Amsterdam mee naar eigen Brugse traiteurszaak: “Eten is mijn leven”

BruggeIn de Brugse Langestraat opent Céline Jonckheere (31) de deuren van haar eigen traiteurszaak M’adam. Céline komt eigenlijk uit Oost-Vlaanderen, maar woonde in Amsterdam en Marokko en brengt de wereldkeuken mee naar Brugge. “30 jaar worden en de coronacrisis meemaken heeft me doen nadenken: ik wilde absoluut iets voor mezelf beginnen”, zegt ze.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 1. 25 meter hoog, een geweldig zicht op de Brugse binnenstad en een duurste flat van één miljoen euro: maak kennis met Queen’s Tower
  Brugge

  25 meter hoog, een geweldig zicht op de Brugse binnenstad en een duurste flat van één miljoen euro: maak kennis met Queen’s Tower

  Een nieuw appartementsgebouw van 25 meter of 8 verdiepingen hoog, terrasoppervlaktes tot 150 vierkante meter, een indrukwekkende moderne architectuur én een uitzonderlijk vergezicht op de Brugse binnenstad: dat moet de nieuwe Queen’s Tower worden. Projectontwikkelaar Danneels doet het imposant staaltje hoogbouw straks in de Koningin Astridlaan uit de grond verrijzen.
 2. Renaat Schotte, de Brugse WK-commentator die met de fiets naar het werk kan: “Het hoogtepunt in mijn carrière, wat de uitslag ook mag zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  Renaat Schotte, de Brugse WK-commenta­tor die met de fiets naar het werk kan: “Het hoogtepunt in mijn carrière, wat de uitslag ook mag zijn”

  “Ik hoop dat de Bruggelingen, of ze nu van koers houden of niet, beseffen hoe uniek zo'n WK-aankomst in eigen stad is. De wereldwijde impact is enórm.” Het enthousiasme van Renaat Schotte (53) werkt aanstekelijk. De Bruggeling geeft straks, met sidekick José De Cauwer, commentaar bij de WK-tijdritten. “De parcoursbouwers kwamen ook even bij mij te rade, ze zochten een plek in de Brugse binnenstad.”
 3. Uitgebreide terrassen mogen in Brugge ook in 2022 blijven staan: “Maar meer ruimte innemen betekent ook meer terrastaks betalen”
  PREMIUM
  Brugge

  Uitgebrei­de terrassen mogen in Brugge ook in 2022 blijven staan: “Maar meer ruimte innemen betekent ook meer terrastaks betalen”

  De uitgebreide terrassen, die de horeca in Brugge toegezegd kreeg door corona- en andere afstandsmaatregelen, mogen ook in 2022 uitgezet worden. Dat stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V), nadat ook andere centrumsteden die beslissing al hebben genomen. “Ik weet dat er ook uitbaters op pleinen naar de oude situatie willen terugkeren. Dat kan, maar dan moet iedereen op het plein daarin overeenkomen.”