Volledig scherm
De eerste cartoon van Eva Mouton duidt op het belang van rookmelders. © brandweer West-Vlaanderen

Cartoons moeten aantal slachtoffers van brand of CO-vergiftiging naar beneden halen

De West-Vlaamse brandweer en cartooniste Eva Mouton houden er een vurige relatie op na. Vandaag en in de komende maanden sturen ze geregeld een seizoensgebonden cartoon de wereld in, met concrete tips die menselijk leed bij brand of CO-gevaar moeten vermijden.

Sensibilisering rond brandveiligheid en het gevaar op CO-intoxicatie staat al langer hoog op de agenda van de brandweer in onze provincie maar nu is er dus op dat vlak een samenwerking met illustrator en cartooniste Eva Mouton (31). “We kiezen voor een streepje humor om de West-Vlaamse gezinnen nog bewuster te maken van het belang van brandveiligheid”, zegt Kristof Louagie van de brandweerzone Westhoek. “De cartoons zijn luchtig en trekken de aandacht, net wat we zoeken dus. De eersteling gaat over het belang van rookmelders, één van onze speerpunten op het vlak van brandveiligheidstips. Vanaf januari 2020 moet elke woning immers uitgerust zijn met minstens één rookmelder per bouwlaag. Weinig huizen voldoen vandaag al aan die norm en dus is er werk aan de winkel.”

Seizoensgebonden tips

De komende maanden worden met de regelmaat van de klonk nieuwe, seizoensgebonden cartoons verspreid, onder het motto ‘voorkomen, is beter dan genezen’. Dat gebeurt gelijktijdig in de vier hulpverleningszones die onze provincie rijk is: brandweer Westhoek (regio Ieper), brandweerzone Midwest (regio Roeselare), hulpverleningszone 1 (regio Brugge) en hulpverleningszone Fluvia (regio Kortrijk).

Volledig scherm
Rookmelders kunnen levens redden en zijn vanaf begin volgend jaar verplicht op elke bouwlaag van je woning. © brandweer West-Vlaanderen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement