De cannabisplantage werd aangetroffen in de Pathoekeweg. Hier een illustratiebeeld van Pathoekeweg.
Volledig scherm
De cannabisplantage werd aangetroffen in de Pathoekeweg. Hier een illustratiebeeld van Pathoekeweg. © Jan Van Maele

Cannabisplantage opgerold langs Pathoekeweg

In een loods langs de Pathoekeweg in Brugge heeft de politie woensdagochtend een cannabisplantage ontdekt. Het parket geeft in het belang van het onderzoek geen commentaar. 

De politie viel samen met het speciaal interventieteam de loods in alle vroegte binnen. De speurders kwamen de plantage op het spoor na eerdere meldingen van buurtbewoners die er verdachte activiteiten zagen. “We kunnen bevestigen dat er een cannabisplantage is ontdekt", laat het Brugs parket weten. “Over de omvang van de plantage of over eventuele arrestaties kunnen we momenteel niet communiceren. Het onderzoek loopt verder." Het zou wel gaan om een omvangrijke plantage. 

  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.