De feiten deden zich voor in de Kuipersstraat.
Volledig scherm
De feiten deden zich voor in de Kuipersstraat. © Benny Proot

Caféruzie op Eiermarkt eindigt met zwaar geweld in Kuipersstraat: “Ze gingen als wildemannen tekeer”

BruggeEen 47-jarige Pool en 34-jarige Brit riskeren 18 maanden effectief, omdat ze twee Bruggelingen in de Kuipersstraat hebben aangevallen na een caféruzie op de Eiermarkt. Een van de slachtoffers werd in het gezicht bewerkt met een glas. “Voor hetzelfde geld was hij zijn oog kwijt.” 

 1. Proces rond dood van 39 Vietnamezen in koelcontainer Essex ingeleid in Brugse rechtbank: pleidooien vinden in december plaats
  Zeebrugge/Anderlecht

  Proces rond dood van 39 Vietname­zen in koelcontai­ner Essex ingeleid in Brugse rechtbank: pleidooien vinden in december plaats

  In de Brugse rechtbank is het proces ingeleid tegen de bende die verantwoordelijk wordt geacht voor de dood van 39 Vietnamezen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer. 23 beklaagden zullen in december niet enkel terechtstaan voor het dodelijke transport richting het Britse Essex, maar ook voor tientallen andere mensensmokkeltransporten. De vermeende leider Vo Van Hong (45) riskeert 15 jaar cel, maar ontkent elke betrokkenheid.
 2. Vijf weken na steekpartij ontwaakt Bruggeling (29) uit coma: “Hij moet alles opnieuw leren, maar dit is eindelijk goed nieuws”
  PREMIUM
  Brugge

  Vijf weken na steekpar­tij ontwaakt Bruggeling (29) uit coma: “Hij moet alles opnieuw leren, maar dit is eindelijk goed nieuws”

  Hoopgevend nieuws voor Gus Hessels (29): na vijf weken coma is de twintiger opnieuw wakker. De Bruggeling werd eind september neergestoken door een klasgenoot en ligt sindsdien in het ziekenhuis. Nu is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. “Uit de eerste onderzoeken blijkt dat hij geen hersenschade heeft opgelopen. Dat is al een hele opluchting", getuigt zijn moeder.
 3. 200 oproepen voor stormschade in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken
  Brugge/De Haan/Oostende/Blankenberge/Diksmuide/Veurne/De Panne

  200 oproepen voor stormscha­de in noorden van West-Vlaanderen: vooral omgewaaide bomen en averij aan daken

  De brandweerkorpsen aan de kust en in het hinterland hebben woensdagnacht en donderdagochtend de handen vol gehad met storm Aurore. De brandweer ontving sinds woensdagavond zo'n tweehonderd oproepen. Bij Plopsaland zagen ze het grote spandoek aan de ingang losgerukt worden en bij een restaurant op de Visserskaai in Oostende vloog een schoorsteen door het dak van de keuken.
 4. Aftellen naar 14de Bierfestival kan beginnen: “De nieuwe locatie en een nieuwe datum geven ons vleugels”
  Brugge

  Aftellen naar 14de Bierfesti­val kan beginnen: “De nieuwe locatie en een nieuwe datum geven ons vleugels”

  Het 14de Bierfestival, de hoogmis van het Brugse gerstenat, keert in 2022 na twee jaar terug op de evenementenkalender. Het Meeting- en Convention Centre (BMCC) is voortaan de locatie, het weekend van 9 en 10 april de nieuwe datum. De Brugse Autonome Bierproevers (BAB) huren de nieuwe locatie voor 45.000 euro. “Het is z’n geld meer dan waard, zo dichtbij het stadscentrum en de gezellige restaurantjes”, zegt Marc Vandepitte.