Burgemeester Dirk De fauw bij het Jan Breydelstadion.
Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw bij het Jan Breydelstadion. © Benny Proot

Burgemeester én buurman Dirk De fauw reageert meteen op crowdfunding medeburen tegen Clubstadion: “Te vroeg om al over procedures te spreken”

Nog voor Club Brugge de officiële bouwplannen heeft ingediend, roert de omgeving van de Olympiasite zich. Buurtbewoners in Sint-Andries hopen de komende tijd 25.000 euro in te zamelen om straks de erelonen te financieren tijdens de procedure tegen de bouw van een gloednieuwe voetbaltempel voor 40.000 toeschouwers . “Voorbarig om nu al te spreken over procedures. Er is nog een lange weg te gaan vooraleer er een omgevingsvergunning afgeleverd kan worden”, reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V).  

  1. Beelden tonen hoe Lijnbus in water rijdt in Brugge: chauffeur en twee passagiers naar ziekenhuis

    Beelden tonen hoe Lijnbus in water rijdt in Brugge: chauffeur en twee passagiers naar ziekenhuis

    Langs de Bevrijdingslaan in Brugge is donderdagmiddag even voor 12 uur een bus van De Lijn in het water beland. De chauffeur en twee passagiers werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de eerste vaststellingen moest de bus uitwijken voor een aankomend voertuig, zo is ook op camerabeelden te zien. Vlak daarna reed ook een prioritaire brandweerwagen die op weg was naar een interventie. “Uit de verhoren zal moeten blijken hoe het ongeval juist gebeurde”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.