Dirk De fauw aan het startpodium van het WK
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De fauw aan het startpodium van het WK © Benny Proot

Burgemeester Dirk De fauw aan vooravond van WK tijdrijden: “Ideaal moment om Brugge op toeristisch vlak weer op de kaart te zetten”

BruggeDe ongemakken op vlak van mobiliteit? Die moeten we er bijnemen, want een wereldkampioenschap wielrennen voor je deur: dat maak je wellicht maar één keer in je leven mee. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) aan de vooravond van het WK waarbij de profwielrenners tussen Knokke-Heist en Brugge strijden voor de wereldtitel. “Op langere termijn zal dit een fantastische return opleveren." 

  1. REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legendarisch driesterrenrestaurant: “Deze hogeschoolopleiding helpt ons bij onze droom”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legenda­risch driester­ren­res­tau­rant: “Deze hogeschool­op­lei­ding helpt ons bij onze droom”

    30 jaar lang vormde het statige gebouw van De Karmeliet in de Langestraat in Brugge het decor voor een van de beste restaurants die ons land ooit gekend heeft. Tegenwoordig vervolmaken zo'n 30 topchefs van de toekomst er een bachelor in de Culinary Arts, de eerste hogeschoolopleiding voor koks en restaurantondernemers. “Zelfs jongeren uit Dubai, Roemenië en de Malediven hebben zich ingeschreven”, zegt docent Peter De Coster. Kijkt u even mee achter de schermen in De Karmeliet, waar u misschien ooit tóch nog eens de voeten onder tafel kan schuiven.