Volledig scherm
Bram De Rock staat als tweede van rechts. © Bart Huysentruyt

Brugse winnaar Francqui-prijs ontvangen op stadhuis

In het stadhuis van Brugge zijn de winnaars van de Francqui-prijs ontvangen. 

Eén van de drie wetenschappers die de prestigieuze prijs onlangs kreeg van koning Filip is Bram De Rock uit Brugge. Hij kreeg een speciale vermelding van burgemeester Dirk De fauw. Ook zijn collega-economen Laurens Cherchye en Frederic Vermeulen, professoren aan de KU Leuven, waren erbij. Ze tekenden het gulden boek van de stad en ontvingen een mand met Brugse producten. Daarna volgde nog een rondleiding in het stadhuis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugse cipier (52) vier maanden na aanval Tsjetsjeense vechtmachine nog steeds buiten strijd: “Zonder verandering vallen er vroeg of laat doden”
    PREMIUM

    Brugse cipier (52) vier maanden na aanval Tsjetsjeen­se vechtmachi­ne nog steeds buiten strijd: “Zonder verande­ring vallen er vroeg of laat doden”

    De cipier die vier maanden geleden rake klappen kreeg van de Tsjetsjeense vechtmachine Izyaur Mutaliev, weet nog altijd niet wanneer hij terug aan het werk kan. Vooral mentaal heeft Jan Sigmans (52) het moeilijk. “In het verleden lachte ik altijd met zaken zoals een posttraumatische stressstoornis. Nu besef ik wat het inhoudt. Maar één ding staat vast: ik keer 100 procent zeker terug naar de Brugse gevangenis”, zegt Jan, die hoopt dat de veiligheid van de cipiers in de toekomst omhoog gaat.