De feiten speelden zich af in het park aan het Tempelhof in Brugge.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in het park aan het Tempelhof in Brugge. © Benny Proot

Brugse twintiger naar rechter verwezen na aanval op politie in Tempelhof

BruggeEen 23-jarige Bruggeling is door de raadkamer naar de correctionele rechtbank verwezen voor geweld tegen de politie. De man maakte deel uit van een groepje jongeren dat eind 2020 enkele agenten aanviel in het park aan het Tempelhof.

  1. Archeologen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”
    Brugge

    Archeolo­gen halen nu al 1.000 (!) skeletten uit de grond aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Het is een gelukkig toeval dat ons enorm veel info biedt over hoe het leven hier vroeger was”

    De archeologische opgravingen aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk, en meer bepaald aan het kerkhof naast de kerk, hebben nu al 1.000 skeletten opgeleverd. Ze worden allemaal minutieus uit de grond gehaald voor verder onderzoek. Door de opgravingen liggen de werken aan de naburige Mariabrug al maanden stil. “We wisten dat we hier skeletten zouden vinden, maar zó veel hadden we er niet verwacht”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.