Leden en sympathisanten van De Valk verzamelden in de gotische zaal van het Brugse stadhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden en sympathisanten van De Valk verzamelden in de gotische zaal van het Brugse stadhuis. © Filip Vanden Berghe

Brugse Toneelkring De Valk viert 75 jaar, tot blijdschap van voorzitter Dominique: “Op zijn sterfbed vroeg papa me om onze vereniging zolang mogelijk in stand te houden”

BruggeDe Brugse toneelvereniging De Valk heeft haar 75ste verjaardag gevierd in het stadhuis. Een emotioneel moment voor voorzitter-regisseur Dominique Berten. “Op zo’n moment besef ik dat het de moeite waard was om te blijven doorbijten, ook in de moeilijkere periodes van De Valk", vertelt Dominique. In oktober zitten alvast diverse Brugse toneelverenigingen samen om zich te buigen over de toekomst van toneel in de stad.

  1. 30 jaar in de worstelring is voldoende voor Brugs ‘fenomeen’ Bernard Vandamme (50): “Voor deze carrière heb ik alles opgegeven: vrienden, werk en relaties”
    PREMIUM
    Brugge

    30 jaar in de worstel­ring is voldoende voor Brugs ‘fenomeen’ Bernard Vandamme (50): “Voor deze carrière heb ik alles opgegeven: vrienden, werk en relaties”

    Twee geopereerde knieën, een gescheurde biceps en triceps en tal van andere kwaaltjes en ongemakkelijkheden: het is voldoende geweest voor worstelaar Bernard Vandamme (50) uit Brugge. Na dertig jaar kampt hij zaterdag zijn laatste wedstrijd in eigen land. Definitief dit keer. De hoop op een opvolger is weg. “Ik was ook graag advocaat geworden, maar ik heb voor een ander leven gekozen”, zegt hij.