De stadsdiensten stellen zichzelf voor in de gids.
Volledig scherm
De stadsdiensten stellen zichzelf voor in de gids. © Foto Benny Proot

Brugse Stadsgids valt in de brievenbus

De Brugse stadsgids, een wegwijzer tussen alle stadsdiensten, valt de komende week in de brievenbus.

0 reacties

 1. 137 studentenkamers, een jongerenbar, padelterreinen...: zo hard verandert de buurt rond hogeschool VIVES
  PREMIUM
  Brugge

  137 studenten­ka­mers, een jongeren­bar, padelter­rei­nen...: zo hard verandert de buurt rond hogeschool VIVES

  De metamorfose is aanzienlijk: in en rond de Xaverianenstraat in Sint-Michiels is hogeschool VIVES enorm in omvang gegroeid. De naastgelegen woonwijk ziet de studenten er alleen maar toenemen. Zopas nog opende voor hen het café Krachtbar, straks volgen ook 137 studentenkamers en 19 leslokalen. “Zowat alle hogescholen en zelfs de universiteit zitten hier op een zakdoek bij elkaar”, zegt schepen Franky Demon. Of hoe een frisse wind door Sint-Michiels waait.
 2. VeloVeilig doorkruist Brugge: “Ongelooflijk onder de indruk van balkonrotonde aan het station en inspanningen die hier al geleverd zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  VeloVeilig doorkruist Brugge: “Ongeloof­lijk onder de indruk van balkonro­ton­de aan het station en inspannin­gen die hier al geleverd zijn”

  VeloVeilig-gezicht Stijn Vlaeminck heeft donderdag op zijn tocht door Vlaanderen Brugge doorkruist om aandacht te vragen voor fietsveiligheid. Begeleid door burgemeester Dirk De fauw en mobiliteitsambtenaar Bart Slabbinck maakte hij kennis met goede voorbeelden zoals de fietsersbruggen over de N31 Expresweg, de Passantenbrug en de balkonrotonde. “Brugge is heel hard veranderd”, merkt hij.
 3. Smedenstraat krijgt er straks een winkel vol LEGO bij: “Dit maakt winkelen in Brugge tot een nieuwe beleving”
  PREMIUM
  Brugge

  Smeden­straat krijgt er straks een winkel vol LEGO bij: “Dit maakt winkelen in Brugge tot een nieuwe beleving”

  Er komt - waarschijnlijk in september - een nieuwe winkel in de Smedenstraat bij. In het pand van Parfumerie Liberty’s opent een winkel vol LEGO-speelgoed. Géén flagshipstore zoals in steden als Amsterdam, Londen en Brussel, maar een zogenaamde monobrandstore. Dat is goed nieuws, meent ook het Brugse stadsbestuur. “Een fijne nieuwkomer voor deze straat”, zegt schepen Franky Demon (CD&V).