Volledig scherm
PREMIUM
De Brugse stadsdichter Tania Verhelst is nog actief tot 31 januari. © rv

Brugse stadsdichter kruipt nog één keer in de pen voor HLN

Tania Verhelst is aan haar laatste dagen als stadsdichter van Brugge aan de slag. Ze stond een jaar lang in voor leuke gedichtjes. Er zijn er ook een aantal zichtbaar in het straatbeeld, onder meer aan de hondenbegraafplaats of voor mensen die in alle eenzaamheid begraven worden. Speciaal voor Het Laatste Nieuws maakte ze nog één gedicht over de Sint-Jakobsstraat. Geniet mee!

‘Er ligt een straat tussen ons’

 1. Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

  Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

  Cercle Brugge organiseert zaterdag een familiedag ten voordele van doelman Miguel Van Damme en de Stichting Me To You. Enkele ouders van jeugdspelers zetten hun schouders onder het initiatief en bieden de hele dag animatie aan. Alle inkomsten gaan integraal naar het goede doel. Als zijn gezondheid het toelaat, zal ook Van Damme zelf aanwezig zijn. “Momenteel gaat alles goed”, zegt hij.
 2. De héle binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge
  PREMIUM

  De héle binnenstad lijkt open te liggen: hier vind je een handig overzicht van de werken in Brugge

  File aan de Gentpoort, omdat de Katelijnepoort niet toegankelijk is. Laveren tussen de modder op de Burg. Werken op de Vismarkt. Het centrum van Brugge is deze maand een echte bouwwerf. Hoe dat komt? “We voeren de werken nu uit, net voor het drukke toeristische seizoen herbegint”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). Wij maakten een handig overzicht.