Maya De Zutter, zeg maar SPACEBABYMADCHA, is één van de finalisten van De Nieuwe Lichting 2023.
Volledig scherm
Maya De Zutter, zeg maar SPACEBABYMADCHA, is één van de finalisten van De Nieuwe Lichting 2023. © Benny Proot

Brugse SPACEBABYMADCHA is finaliste van De Nieuwe Lichting 2023: “Het nummer ‘On me’ is een liefdesverklaring aan mijn vriendin die ik dolgraag zie”

BRUGGEDe aanstekelijke beats, de heerlijke vocals en de catchy melodietjes zorgen ervoor dat SPACEBABYMADCHA – aka SBM – al een topper is binnen de Belgische hiphop- en alternative trapscene. En nu is er voor de Brugse Maya De Zutter (23) ook een plaats bij de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

 1. CD&V Brugge trekt naar de verkiezingen onder de naam ‘Brugse cd&v - lijst burgemeester’: “We willen onze vorige score van 32% nog overtreffen”
  PREMIUM

  CD&V Brugge trekt naar de verkiezin­gen onder de naam ‘Brugse cd&v - lijst burgemees­ter’: “We willen onze vorige score van 32% nog overtref­fen”

  De Brugse CD&V trekt in oktober 2024 naar de kiezer onder de naam ‘Brugse cd&v - lijst burgemeester’. Dat maakte Dirk De fauw zaterdagavond bekend. De tegenvallende scores van zijn partij op Vlaams niveau in de opiniepeilingen schrikken hem niet af. “We hadden zes jaar terug 32,6% in Brugge en ik geloof dat we nog beter kunnen scoren.” En wil hij doorgaan met de huidige coalitie?
  Brugge
 2. Na de ‘Knikjesstraat’ is er nu ook ‘Knikje en Kopje?’ in de lerarenkamer: “Het werkgeluk van leerkrachten staat onder druk”

  Na de ‘Knikjes­straat’ is er nu ook ‘Knikje en Kopje?’ in de lerarenka­mer: “Het werkgeluk van leerkrach­ten staat onder druk”

  Kent u nog de Knikjesstraat? Het initiatief van Howest-studente Zarra Neirynck uit Brugge zette vier jaar geleden inwoners in Brugge en in heel wat andere Vlaamse steden aan tot een vriendelijk knikje. Als vervolg pakt Zarra, gesteund door haar school uit met ‘Knikje en Kopje?’-bordjes. “Niet in het straatbeeld dit keer, maar in de leraarskamer”, zegt ze.
  Brugge
 1. 300 Brugse kindjes planten samen met hun ouders 1.500 geboortebomen in het Beisbroekbos: “We komen jaarlijks terug met Billie naar hier”

  300 Brugse kindjes planten samen met hun ouders 1.500 geboortebo­men in het Beisbroek­bos: “We komen jaarlijks terug met Billie naar hier”

  De 992 gezinnen die één of meerder kindjes mochten verwelkomen in 2021 kregen een uitnodiging om zaterdag een 5 bomen te planten aan het Beisbroekbos, gelegen langs de Doornstraat in Sint-Andries. “Met dit geboortebos leren we kinderen van jongs af aan de waarde van de natuur kennen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).
  Brugge
 2. Zo pakt Brugge overlast van ‘te luide bootjesmannen’ aan: “Van slechte wil was absoluut geen sprake”
  PREMIUM

  Zo pakt Brugge overlast van ‘te luide bootjesman­nen’ aan: “Van slechte wil was absoluut geen sprake”

  Er is een oplossing gevonden voor de heisa rond de ‘te luide’ schippers van de toeristenbootjes in Brugge. Schrijver en Bruggeling Rik Vanwalleghem uitte vorige week zijn ongenoegen over de overlast, en dreigde er zelfs mee de stad in gebreke te stellen. Het stadsbestuur zat samen met een delegatie van de rederijen en nu moet blijken of de afgesproken maatregelen toereikend zijn. Al was er één voorstel dat meteen van tafel werd geveegd.
  Brugge