Het nieuwe Vivendo heeft 5.500 sociale woningen in beheer, onder meer hier in Oostkamp waar dit jaar nog een nieuw project werd gerealiseerd.
Volledig scherm
Het nieuwe Vivendo heeft 5.500 sociale woningen in beheer, onder meer hier in Oostkamp waar dit jaar nog een nieuw project werd gerealiseerd. © De Voogt

Brugse sociale huisvestingsmaatschappijen bundelen de krachten, maar hebben werk op de plank: 6.200 mensen wachten op woning

BruggeDe twee sociale huisvestingsmaatschappijen Vivendo en de Brugse Maatschappij voor Huisvesting smelten vanaf 1 januari 2022 samen. Ze kiezen voor de naam Vivendo. Samen hebben de maatschappijen 5.500 woningen in portefeuille, maar er staan ook 6.200 mensen op hun gezamenlijke wachtlijst.

 1. IN BEELD. Hier zullen senioren in luxe verblijven in Brugge: “Van zwembad over sauna tot kapper”
  PREMIUM

  IN BEELD. Hier zullen senioren in luxe verblijven in Brugge: “Van zwembad over sauna tot kapper”

  De nieuwe seniorenresidentie Het Reihof in Sint-Michiels bij Brugge, met 113 volledig uitgeruste één- of tweekamerflats, is klaar om de eerste bewoners te ontvangen. Uitbater Domitys opent in het hart van de Brugse deelgemeente de deuren van haar vijfde Belgische residentie. En de aanwezige luxe is ook beschikbaar voor de buurt. “Je kan er komen zwemmen”, zegt Quince Muyldermans. Benieuwd hoeveel een verblijf maandelijks kost?
  Brugge
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 3. Brandweerzone 1, stad Brugge en IVBO kleven vanaf nu stickers op hun voertuigen: “Ze kunnen mensenlevens redden”
  PREMIUM

  Brandweer­zo­ne 1, stad Brugge en IVBO kleven vanaf nu stickers op hun voertuigen: “Ze kunnen mensenle­vens redden”

  Alle voertuigen van Hulpverleningszone 1, stad Brugge en afvalophaler IVBO zullen binnenkort uitgerust zijn met stickers die aangeven op welke brandstof ze rijden. De stickers moeten de hulpdiensten helpen om de risico’s juister in te schatten als er een ongeval gebeurt. “We hopen dat ook andere bedrijven ons voorbeeld volgen”, zegt majoor Jeroen Bonte van Hulpverleningszone 1.
  Brugge