Overhandiging schoolvervoerplannen Brugge
Volledig scherm
Overhandiging schoolvervoerplannen Brugge © Benny Proot

Brugse scholen ontvangen schoolvervoerplannen: “Voor alle betrokken partijen een win-winsituatie”

BruggeNegen Brugse scholen hebben dinsdagochtend hun ‘schoolvervoerplan’ overhandigd gekregen. Daarin wordt vrij gedetailleerd de vervoerswijze van de leerlingen en leerkrachten in kaart gebracht.

 1. Nabestaanden verongelukte motorrijder (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang”
  Dudzele/Oostkerke

  Nabestaan­den verongeluk­te motorrij­der (25) dagen fietser voor wie hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang”

  Het ongeval waarbij motorrijder Jamy Destickere (25) uit Oostkerke (Damme) om het leven kwam, eindigt dan toch voor de politierechtbank. Als het van het parket van Brugge afhing, zou dat echter nooit gebeurd zijn. Maar de ouders, broer en zus van de verongelukte jongeman daagden de fietser - voor wie hij moest uitwijken - rechtstreeks voor de rechtbank. “Dat de fietser niet vervolgd werd, kwam bij mijn cliënten hard aan”, aldus hun advocaat.
 2. Brugse SPACEBABYMADCHA is finaliste van De Nieuwe Lichting 2023: “Het nummer ‘On me’ is een liefdesverklaring aan mijn vriendin die ik dolgraag zie”
  BRUGGE

  Brugse SPACEBABY­MAD­CHA is finaliste van De Nieuwe Lichting 2023: “Het nummer ‘On me’ is een liefdesver­kla­ring aan mijn vriendin die ik dolgraag zie”

  De aanstekelijke beats, de heerlijke vocals en de catchy melodietjes zorgen ervoor dat SPACEBABYMADCHA – aka SBM – al een topper is binnen de Belgische hiphop- en alternative trapscene. En nu is er voor de Brugse Maya De Zutter (23) ook een plaats bij de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.