Volledig scherm
De Brugse politie is in opperste staat van paraatheid voor de komst van de PSG-fans © Jan Van Maele

Brugse politie pakt vijf PSG-fans op onrust veroorzaken in binnenstad, nog twee anderen opgepakt aan stadion

De politie van Brugge heeft vijf supporters van PSG opgepakt die het bont maakten aan de Burger King op de Markt. “Ze pleegden baldadigheden, waarna we besloten het vijftal administratief aan te houden tot na de wedstrijd", zegt woordvoerster Lien Depoorter. 

De fans begaven zich zonder ticket richting Brugge en stookten onrust op de Markt. Dat nadat ze een eerdere verwittiging van de politie negeerden omdat ze overlast veroorzaakten in hun hotel. Daarop besloot de politie in te grijpen. “Het ging om onruststokers”, bevestigt Lien Depoorter. Opvallend: het vijftal was niet in voetbalkledij van PSG gekleed, maar had wel een outfit aan die duidelijk verwees naar Parijs. De politie was in opperste staat van paraatheid in de binnenstad en rond het stadion. Zo stond op de weg richting Jan Breydelstadion het waterkanon opgesteld. Aan het stadion zelf werden nog twee Franse fans opgepakt die met de bus waren gekomen. Eén van hen had een metalen voorwerp bij, de andere drugs. 

M

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duizenden liters water stromen Brugs gerechtsgebouw binnen door defecte urinoir: “Dringende renovatie dringt zich op”

    Duizenden liters water stromen Brugs gerechtsge­bouw binnen door defecte urinoir: “Dringende renovatie dringt zich op”

    Een defecte urinoir heeft zondagnacht een deel van het Brugs gerechtsgebouw onder water gezet. Het toilet is al maandenlang buiten werking, maar momenteel is het onduidelijk hoe het lek plots kon ontstaan. Het is evenwel niet de eerste keer dat er problemen opduiken met de infrastructuur van het verloederde gebouw. Vanaf januari zal een nieuwe facilitymanager zich over alle (potentiële) gebreken buigen.