Volledig scherm
Nieuwe elektrische scooters Brugge © Benny Proot

Brugse politie kiest voor elektrische scooters in de binnenstad

Het Brugse politiekorps werkt mee aan een beter klimaat en heeft vijf elektrische scooters aangekocht. De milieuvriendelijke tweewielers vervangen de oude exemplaren op fossiele brandstof.

“De patrouilles die zich met scooters verplaatsen, hebben de Brugse binnenstad als werkgebied. De politie kiest nu klimaatbewust voor niet-vervuilende scooters om door het centrum te rijden”, klinkt de uitleg. De politiemedewerkers die deel uitmaken van het scooterteam, hebben de tweewielers intussen al getest en goed bevonden. De oude, meer vervuilende scooters gaan voorgoed op stal.

Geruisloos

De scooters worden opgeladen in het Politiehuis en hebben een actieradius van 160 kilometer. Ze beschikken over ABS (antiblokkeersysteem) en zijn uitgerust met ledlampen. De elektrische scooters zijn wel geruisloos en daarom wordt alsnog uitgezocht om een zoomer te installeren, wat de veiligheid verhoogt. De totale investering voor de vijf voertuigen bedraagt zo’n 100.000 euro. 

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) kwam de nieuwste aanwinsten persoonlijk uittesten. 

Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw test een van de nieuwe elektrische scooters. © Benny Proot
Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw test een van de nieuwe elektrische scooters. © Benny Proot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel voor diefstal van ladder, luchtmatras, sterke drank en… varkenshaasjes

    Twee jaar cel voor diefstal van ladder, luchtma­tras, sterke drank en… varkens­haas­jes

    Een 34-jarige man uit Brugge kan het stelen maar niet laten. K.V. werd eerder al 13 keer veroordeeld door de strafrechter, onder andere voor heel wat diefstallen, maar blijft toch verder doen. Deze keer kreeg hij opnieuw twee jaar cel voor een echte waslijst aan feiten. De helft van de feiten pleegde hij tussen november en december 2017, de ander helft rond mei en juli 2018. De man sloeg minstens 10 maal toe en stal vaak dingen die hij niet eens kan gebruiken, of waarvan hij vermoedde dat hij ze kon doorverkopen. Zo ging hij aan de haal met een aluminium ladder, twee luchtmatrassen, enkele windzeilen, witte stoelen en strandmateriaal. Ook enkele sleutelbossen van nietsvermoedende slachtoffers pikte hij mee. Hij sloeg toe in Brugge, De Haan en Blankenberge. Even vaak pikte hij echter levensbenodigdheden. Zo had hij eens zin in een lekkere maaltijd en stal dan maar een fles sterke drank en twee varkenshaasjes in de Delhaize. In andere supermarkten ging hij aan de haal met flessen gin, wodka en cava. Slechts een man stelde zich burgerlijke partij, niet toevallig omdat bij hem de meest waardevolle spullen werden gestolen: een trolley met allerlei spullen. Die man moet K.V. 2.463 euro terugbetalen.