Het iconische gebouw aan de rand van de stad Breda.
Volledig scherm
Het iconische gebouw aan de rand van de stad Breda. © Floris Oosterveld

Brugse ontwikkelaar van Weylerkazerne en Huis Van Hamme mag nu ook oude gevangenis van Breda omvormen tot woon- en winkelproject

BruggeDe Brugse projectontwikkelaar VDD Project Development mag de iconische 19de eeuwse koepelgevangenis van Breda een nieuwe toekomst geven. In samenwerking met het Nederlandse bedrijf Being gaat het bedrijf van Johan Vandendriessche de volledige monumentale site beschermen en herbestemmen. Met respect voor de rijke historie en architectuur wordt het omgevormd tot een woonsite met ook plaats voor culturele en commerciële ruimtes. 

 1. Brugse politie onderzoekt brand in verlaten bunker waar dakloze man verbleef
  Brugge

  Brugse politie onderzoekt brand in verlaten bunker waar dakloze man verbleef

  De bunker in Sint-Pieters waar maandagavond brand uitbrak, is al enige tijd de verblijfplaats van een dakloze man. Hij leefde er in trieste omstandigheden, tot een brand een deel van zijn bezittingen vernielde. Of er sprake is van opzettelijke brandstichting - en of de man daar eventueel zélf voor zorgde - zal moeten blijken uit het onderzoek. “De identiteit van de man is gekend bij onze diensten”, klinkt het bij de Brugse politie.
 2. Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook hotel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investering is altijd een risico, zeker in deze tijden”
  PREMIUM
  Brugge

  Horecaon­der­ne­mer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook ho­tel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investe­ring is altijd een risico, zeker in deze tijden”

  Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) heeft met hotel-restaurant Pergola Kaffee een nieuwe horecazaak aan zijn toeristisch imperium in Brugge toegevoegd. De knappe zaak langs de Brugse reien telt acht kamers. Van Den Bossche wil binnenkort ook het restaurant weer gaan uitbaten. “Corona was een wake up-call voor Brugge: wij hoeven geen toeristen te weren of selecteren”, meent hij.