De Brugse Olympiërs Valerie Demey en Niels Van Zandweghe vanuit Tokio: "Veel mensen kennen Brugge hier."
Volledig scherm
De Brugse Olympiërs Valerie Demey en Niels Van Zandweghe vanuit Tokio: "Veel mensen kennen Brugge hier." © RV

Brugse Olympiërs Valerie Demey en Niels Van Zandweghe vanuit Tokio: “Ik heb mijn Brugge-looptenue mee om wat reclame te maken voor de stad”

BruggeDe stad Brugge wuift twee Olympiërs uit: Niels Van Zandweghe (25) is de Belgische medaillehoop in het roeien en Valerie Demey (26) hoopt van goudwaarde te zijn voor Lotte Kopecky in de wegrit voor de dames. Voor beiden zijn de Olympische Spelen een primeur. Ze proberen dan ook zo goed en zo kwaad mogelijk te genieten. “We worden echt overal gevolgd", zeggen ze vanuit Tokio.

 1. Overzicht: zo kom je het best naar het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge. En kan je ook gewoon nog een dagje shoppen?
  PREMIUM
  Brugge/Knokke/Damme

  Overzicht: zo kom je het best naar het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge. En kan je ook gewoon nog een dagje shoppen?

  Door het WK tijdrijden tussen Knokke en Brugge moet vanaf komende zaterdag een stevige mobiliteitspuzzel in en rond het parcours gelegd worden. De impact in Brugge, Damme en Knokke-Heist is niet gering. Wij gingen te rade bij politie en stad. Waar kan je parkeren? Is Brugge of Knokke nog bereikbaar voor wie een dagje wil komen winkelen? En wat zijn de alternatieven?
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.