Een werknemer legt bereide maaltijden klaar, zodat ze kunnen opgepikt worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een werknemer legt bereide maaltijden klaar, zodat ze kunnen opgepikt worden. © Benny Proot

Brugse OCMW-keuken bereidt veel meer maaltijden voor ouderen: “Iedereen hier pept elkaar op”

Het is alle hens aan dek in de centrale keuken van het OCMW in Brugge. Door de coronacrisis bereiden ze tot 60 procent meer maaltijden per dag dan voorheen. Dat komt dagelijks neer op zo’n 2.400 porties in totaal. “Dat kunnen we nog nét aan”, zegt verantwoordelijke Lieven Astaes.

Vrijdag vertrokken vanuit de centrale keuken Ruddersstove langs de Oude Oostendse Steenweg 1.934 maaltijden naar 1.250 Brugse senioren. Sommigen onder hen krijgen meer maaltijden, omdat ze ook het weekend willen overbruggen. De aantallen zijn pittig, ook voor de 110 medewerkers van Ruddersstove. Zij bereiden immers ook nog eens honderden maaltijden voor woonzorgcentra, in totaal 2.400 per dag. Chauffeurs rijden vijf extra rondes per dag om de porties toch ten laatste rond het middaguur af te leveren.

  1. I can’t live in a living room: dé Brugse klassieker die iedereen kan meeneuriën bestaat 40 jaar. Wij vonden 40 anekdotes over het ontstaan van een superhit
    PREMIUM

    I can’t live in a living room: dé Brugse klassieker die iedereen kan meeneuriën bestaat 40 jaar. Wij vonden 40 anekdotes over het ontstaan van een superhit

    Iedereen kent het deuntje, iedereen kan het refrein meebrullen: ‘I can’t piss in the toilet, I can't live in a living room’. De oerklassieker van de Brugse band Red Zebra blaast dit jaar 40 kaarsjes uit. Een verjaardag in mineur door de coronacrisis, want er was een feestprogramma uitgewerkt. Frontman Peter Slabbynck neemt ons mee naar 1980. Veertig weetjes over wat voorafging aan de superhit, die nog altijd meedraait in alle eindejaarslijstjes.