Volledig scherm
Diya Janssens, Stijn Labeur en Renée Herleef © Bart Huysentruyt

Brugse houdt Indisch weekend voor goed doel

De Brugse Diya Janssens organiseert samen met de nieuwe kunstgalerij en bar ARTificial een Indische tweedaagse voor het goede doel.

De vzw SISP (Sebastian Indian Social Projects) werkt aan een betere samenleving in India. Mensen krijgen er via de organisatie toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid. Het is voor die organisatie dat de Brugse Diya Janssens, met Indische roots en Stijn Labeur van ARTificial een Indische tweedaagse organiseren. Die vindt plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni, telkens tussen 18.30 en 22 uur. Je betaalt 59 euro per avond. Je kan er proeven van de Indische keuken in een setting van lokalen kunstenaars. Er wordt een werk van de kunstenares Renée Herleef verloot. Meer info vind je op de Facebookpagina ‘ARTificial invites Kookindi’. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.