Brugse dakloze breekt in en steelt tientallen goederen

Een 27-jarige dakloze Bruggeling heeft bij minstens 6 feiten van diefstal of inbraak tientallen goederen gestolen. K.T. sloeg meermaals toen in de nacht van 26 augustus vorig jaar en 12 oktober. 

Volledig scherm
De man riskeert in de rechtbank 18 maanden cel. © JHM

Er stelden zich in totaal drie slachtoffers burgerlijke partij. “Bij ons brak hij binnen door over de tuinomheining te klimmen en naar de garage te gaan”, klonk het. “Daar stal hij een vier weken oude koersfiets en dronk enkele flesjes sterk bier leeg. Enkele andere gooide hij kapot op de grond.” Zij vragen 2.309 euro. Bij een ander slachtoffer maakte K.T. op 12 oktober heel wat meer buit. “Hij drong ons his binnen en ging met heel wat goederen aan de haal. Hij stal een damesfiets, nog twee andere fietsen, de huissleutel, een rugzak, een Playstation, een Chromecast, heel wat spelletjes, een Senseo, een grastrimmer en kledij.” Slachtoffer E. vraagt 755 euro terug. Bij P. tenslotte werd op 26 augustus ook een koersfiets gestolen in een garage. De man knipte er met de tuinschaar het slot door. “Wij vragen hiervoor ook 300 euro morele schade want onze twee kindjes hadden na de inbraak heel wat schrik”, sprak P. De procureur eist voor de man 18 maanden cel, te meer hij eerder al werkstraffen kreeg voor gelijkaardige feiten maar gewoon verder ging. De advocaat van K.T. vroeg om een straf met voorwaarden. “Alles is terug te brengen tot het feit dat hij als 18-jarige op straat werd gezet. Hij heeft nu een alcohol- en drugsprobleem en steelt daarom.” Vonnis op 26 februari.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee gedetineerden veroordeeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Twee gedetineer­den veroor­deeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Een 36-jarige man uit Middelkerke kreeg 6 maanden cel en 800 euro boete wegens bezit van cannabis in de Brugse gevangenis. Op zijn proces had R.K. zijn medegevangene N.Z. uit de wind gezet maar de rechter vond redens om aan te nemen dat ook die schuldig was en gaf ook hem dezelfde straf. Het was een cipier die gezien had dat beide mannen aan de celdeur ‘iets’ uitwisselden, waarna een celcontrole volgde en de drugs gevonden werden. R.K. beweerde dat de drugs afkomstig waren van N.Z., die alles ontkende. Die laatste zei dan weer dat de uitwisseling geen cannabis maar wat tabak betrof, die hij kreeg van R.K. Omdat er duidelijk leugens in het spel waren, besloot de strafrechter hen te confronteren. Waarbij R.K. plots een bocht maakte. “Ik zal de waarheid vertellen want N.Z. heeft mij inderdaad geen cannabis gegeven. Die was van mezelf. Ik was kwaad op hem door iets eerder in de gevangenis en ben al eens aangevallen ook. Ik ben mijn leven nu aan het beteren en wil oprecht zijn. Het is wel zo dat ik tabak gekregen heb van N.Z. en niet gegeven heb.” Dat leverde hem toch de toorn van de rechter op. R.K. werd enkele jaren geleden al eens veroordeeld tot twee jaar cel wegens een gewapende overval in Sun Parks. “Jij de waarheid spreken? Dat moet ik nog eens zien”, sprak de rechter. “Je hebt het ganse dossier gelogen en alles op de spits gedreven.”