Volledig scherm
Carrefour Express 2/4/2012 pict. by Didier Lebrun / © Photo News © photo_news

Brugse Carrefour Express verkoopt flesjes Westvleteren aan 11,25 euro: paters én Carrefour grijpen in

Inwoners van Brugge konden een tijdlang een - weliswaar peperduur - flesje Westvleteren. Carrefour Express in de Katelijnestraat verkocht flesjes van de bekende trappist aan 11,25 euro -waar de normale prijs 1,90 euro is. 

Het reclamebord voor de verkoop van het wereldberoemde bier was een tijdlang te zien in de winkelrekken van het filiaal. Opvallend, aangezien Westvleteren in principe helemaal niet wordt verkocht in supermarkten. Enkele jaren geleden mocht Colruyt het bier wel verkopen, maar dat was toen om de verbouwingen van de paters te financieren. Extra opvallend is de prijzen waaraan het bier werd verkocht: bij Carrefour Express vroegen ze 11,25 euro pér flesje. De normale prijs in de brouwerij is slechts 1,90 euro. Ondertussen werd het bier wel al uit de rekken gehaald op vraag van Carrefour zelf. Achteraf bleek het om een persoonlijke actie te gaan van de franchisenemer. 

Volledig scherm
westvleteren sint-sixtusabdij © rv
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.