foto Benny Proot
Brugge sfeerbeeld dolfinarium
Volledig scherm
foto Benny Proot Brugge sfeerbeeld dolfinarium © Benny Proot

Brugse burgemeester wil dat dolfinarium blijft: “We stellen ons toch ook geen vragen bij een olifant in de zoo?”

De toekomst van het dolfinarium verdeelt ook het Brugs stadsbestuur. Bevoegd schepen Mathijs Goderis (sp.a) is al langer voorstander van een uitdoofbeleid, al benadrukt hij dat het vooral een persoonlijk standpunt is. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) wil dan weer dat het dolfinarium gewoon openblijft. “Het is een toeristische trekpleister, maar de dieren worden er bovenal fantastisch goed verzorgd. We stellen ons toch ook geen vragen bij een olifant in de zoo of duiven die van Barcelona naar Brugge vliegen”, aldus De fauw.

0 reacties

  1. Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schietstand en leegstaande Lidl zijn geen opties meer”
    PREMIUM
    Brugge

    Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schiet­stand en leegstaan­de Lidl zijn geen opties meer”

    Een nieuwe locatie voor de Brugse moskee, die nu in een woning in Sint-Andries is ondergebracht, is er nog steeds niet. Ondanks verschillende pogingen, de voorbije weken en maanden, heeft de Islamitische Gemeenschap nog geen definitieve oplossing. Het vrijdaggebed vindt nu plaats in parochiezaal ‘t Convent. “Ondanks vele vooroordelen is er van overlast nergens sprake, maar we willen wel een vaste locatie vinden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.