De Brugse stadsbeiaardier Wim Berteloot zal voortaan wereldwijd te beluisteren zijn.
Volledig scherm
De Brugse stadsbeiaardier Wim Berteloot zal voortaan wereldwijd te beluisteren zijn. © Mathias Mariën

Brugse beiaardier binnenkort live op Facebook: “Nu hoor je de muziek alleen buiten de poorten als de wind goed staat”

De liedjes van de Brugse stadsbeiaardier Wim Berteloot zullen binnenkort over de hele wereld te beluisteren zijn. De stad Brugge wil zo snel mogelijk de bespelingen van de beiaard online laten livestreamen. “Nu horen lang niet alle Bruggelingen het klokkenspel en dat is zonde", vindt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V).

  1. Al bekomen van de viering, Clubfans? Tweede én derde feest staan voor de deur: “Na twee coronajaren zullen ze dit appreciëren”
    Brugge

    Al bekomen van de viering, Clubfans? Tweede én derde feest staan voor de deur: “Na twee coronaja­ren zullen ze dit apprecië­ren”

    De spontane titelviering van de Clubfans rond het Jan Breydelstadion en de Platse is zonder incidenten verlopen. De cafébazen op het plein beleefden een topdag, maar kijken al uit naar zondag. Dan staat een nieuw kampioensfeest gepland, voor en na de wedstrijd tegen Anderlecht. “We werken met alle horecazaken op het plein samen”, zegt Nick Dhoest van Den Comptoir. Eén dag later is het dan – opnieuw – feest, mét de spelers.