Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Brugse (41) ontloopt straf na fraude in bedrijf: “Ik ben al alles kwijt, zelfs mijn huis moeten verkopen”

Een Brugse vrouw van 41 staat terecht omdat ze voor het kwakkelend bedrijf van haar partner een vervalst betalingsbewijs van duizenden euro’s naar een leverancier stuurde. Meer dan waarschijnlijk krijgt ze geen straf, omdat de nasleep van de fraude haar leven al op zijn kop zette.

“Ik stond onder immens veel druk”, zo legde de vrouw (41) uit in de Gentse correctionele rechtbank. “Ik werkte voor het bedrijf van mijn partner en het ging steeds slechter. Leveranciers betalen lukte moeilijk. Toen ik van de bank geen betaalbevestiging kon krijgen, heb ik de grootste fout uit mijn leven begaan.” Die fout? Een vals bewijs van betaling van duizenden euro’s naar de leverancier sturen. Het bedrog werd opgemerkt, en de Brugse vrouw werd voor de rechter gesleept. “Maar na mijn stommiteit hebben we de boeken moeten neerleggen. Ik ben alles kwijt - we hebben zelfs ons huis moeten verkopen. Het is een levensles geweest.”

De procureur, die een werkstraf gevorderd had in plaats van de minimale gevangenisstraf, toonde medelijden met de vrouw. Hij verklaarde zich akkoord met de opschorting, wat betekent dat de vrouw geen straf meer krijgt. De rechter zal dat wellicht bevestigen in haar vonnis op 31 mei.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement