Volledig scherm
Brugs Tarwebier in de prijzen. © rv

Brugs Tarwebier pakt zes maanden na comeback meteen eerste prijs op World Beer Awards

Het Brugs Tarwebier heeft op de World Beer Awars de eerste prijs weggekaapt bij de belangrijkste witbieren.

Sinds de terugkeer naar Brugge in maart eerder dit jaar, is Brugs Tarwebier opnieuw een van de meest authentieke en familiaal gebrouwen witbieren op de markt. Xavier Vanneste, zaakvoerder van Brouwerij De Halve Maan, sloot begin dit jaar een akkoord met Alken-Maes om de productie van ‘Brugs’ terug naar zijn roots te brengen en volgens het originele receptuur te brouwen in de Brugse binnenstad, onder de oorspronkelijke naam Brugs Tarwebier. 

Het was zijn neef, Paul Vanneste, die in 1984 Brugs Tarwebier op de markt bracht met zijn brouwerij De Gouden Boom. Het bier viel meteen op door zijn verfrissende smaak met aroma’s van korianderzaad en curaçao-sinaasappelschillen. Op het nieuwe etiket werd het logo van de brouwerij De Gouden Boom verwerkt, zodat de Bruggelingen hun originele witbier van weleer terug herkennen. Ook het wapenschild van de familie Vanneste prijkt op de afbeelding, verwijzend naar de vijf generaties van brouwers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Bomenvriend’ weigert ouderlijk huis te verkopen, na dwangsommen van meer dan 300.000 euro: “Niet in staat om op straat te leven”

    ‘Bomen­vriend’ weigert ouderlijk huis te verkopen, na dwangsom­men van meer dan 300.000 euro: “Niet in staat om op straat te leven”

    Een jarenlange burenruzie in de Vondelstraat in Assebroek heeft vrijdagvoormiddag een zoveelste episode in de Brugse rechtbank beleefd. Hoofdrolspeler Alain De Coessemaeker (52) vecht de beslissing aan van de arbeidsrechtbank, die hem eind vorig jaar dwong zijn ouderlijke woning te verkopen. Met de opbrengst zou de bomenvriend de torenhoge dwangsommen kunnen betalen die zijn buren eisen.