Volledig scherm
Marleen Ryelandt, afscheidnemend gemeenteraadslid voor Groen in Brugge. © rv

Brugs stadsbestuur teruggefloten voor bomenkap in Grote Moerstraat

Het Brugse stadsbestuur is gedeeltelijk teruggefloten voor de geplande bomenkap in de Grote Moerstraat in Sint-Andries.

Het schepencollege heeft op 19 augustus 2019 een omgevingsvergunning verleend voor het rooien van 30 bolesdoorns en 64 esdoorns in de Grote Moerstraat in Sint-Andries. Het stadsbestuur veronderstelde dat als gevolg van wegenwerken en verkeerd snoeien de bomen beschadigd waren. “Enkel op basis van vermoedens wenste de stad alle 94 hoogstammen te kappen”, zegt Groen-raadslid Marleen Ryelandt.

Enkele omwonenden waren tegen het rooien van de bomen en tekenden dan ook beroep aan bij de provincie. De stad Brugge werd voor de 64 gewone esdoorns teruggefloten. “Het belang van bomen kan nochtans niet genoeg benadrukt worden”, zegt Ryelandt, die haar verzuchtingen ook komende dinsdag op de gemeenteraad laat horen. “Het bomenbeleid in Brugge moet anders.”

 1. Manchester-fans in Brugse binnenstad, dat is bier, bier en nog eens bier

  Manchester-fans in Brugse binnenstad, dat is bier, bier en nog eens bier

  Honderden supporters van Manchester United hebben donderdagmiddag de Brugse binnenstad ingepalmd. Vooral op de Eiermarkt troepten de fans al uren voor de aftrap samen. Daarbij vloeide het bier rijkelijk. Voor de cafébazen viel het wel te betreuren dat de meesten hun eigen blikken bier meebrachten. Opvallend: de geplande optocht ging uiteindelijk niet door. “De slechte weersomstandigheden hebben die plannen letterlijk in het water gegooid. De meesten wilden met een bus of taxi richting stadion”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
 2. Dries (35) en Charlotte (33) uit Dudzele strijden voor winst in nieuw VTM-programma: “We zijn niet bang van een avontuur”

  Dries (35) en Charlotte (33) uit Dudzele strijden voor winst in nieuw VTM-programma: “We zijn niet bang van een avontuur”

  In 2008 viel Vlaanderen massaal voor ‘Mijn Restaurant’. Zes jaar later was er ‘Mijn Pop-uprestaurant!’. En vanaf 3 maart pakt VTM elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur uit met een nieuwe culinaire wedstrijd: ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Eén van de tien deelnemende duo’s komt uit Dudzele. Dries Devrome en Charlotte Verheecke zien het zitten: “We verzorgen onze gasten in de bed&breakfast ook graag”, zegt Charlotte.
 3. Brugse Ariana (25) slachtoffer van zinloos geweld aan Eiermarkt: “Plots liep er bloed over mijn wang”

  Brugse Ariana (25) slachtof­fer van zinloos geweld aan Eiermarkt: “Plots liep er bloed over mijn wang”

  Een 25-jarige moeder is op de Eiermarkt in Brugge slachtoffer geworden van zinloos geweld. Ariana Socola, een Brugse met Ecuadoriaanse roots, was in de Starz Club aan het dansen met een vriendin toen een jonge kerel die vriendin plots uitdagend aankeek. “Toen ik buiten een sigaretje ging roken, kwam hij me achterna, vroeg hij waarom ik stond te lachen en kreeg ik een vuistslag”, vertelt het meisje.