De Burg en het Stadhuis zullen vrijdag blauw kleuren.
Volledig scherm
De Burg en het Stadhuis zullen vrijdag blauw kleuren. © rv

Brugs Stadhuis en Burg kleuren volgende vrijdag blauw tegen mensenhandel

BruggeOp vrijdag 30 juli baden het Brugse Stadhuis en de Burg ‘s avonds in blauw licht en wordt er op de gevel van het Stadhuis een wit hart geprojecteerd. Hiermee toont de stad haar blauw-wit hart ter ondersteuning van een campagne van de Verenigde Naties in het gevecht tegen mensenhandel. 

  1. BINNENKIJKER. De Zomere, één van de alleroudste Brugse huizen, opent als bed and breakfast: “Dit was ik aan de geschiedenis verschuldigd”
    PREMIUM
    Brugge

    BINNENKIJ­KER. De Zomere, één van de alleroud­ste Brugse huizen, opent als bed and breakfast: “Dit was ik aan de geschiede­nis verschul­digd”

    Bijna verscholen in de Oude Zomerstraat, in vogelvlucht op amper enkele tientallen meters van het Belfort en met een indrukwekkend zicht op de drie Brugse torens, opent Huis De Zomere binnenkort als woning met vijf gastenkamers. Eigenaar Frederik Broes (57) werkte zich danig in het zweet om van één van de vijf oudste huizen in Brugge een pareltje te maken. “Ik heb er drie jaar aan gewerkt, maar ben megatrots op het resultaat", zegt hij. Kijkt u even mee.