Bijbelschool de witte stamroos zoekt nog 3 leerlingen
Volledig scherm
Bijbelschool de witte stamroos zoekt nog 3 leerlingen © Benny Proot

Brugs schooltje dringend op zoek naar 3 extra leerlingen: “Anders moeten we op 1 oktober de deuren sluiten”

BruggeBij vrije basisschool De Witte Stamroos, een nog jonge, Bijbelgetrouwe school in Brugge, zitten ze met de handen in het haar. Als ze voor 1 oktober geen drie extra leerlingen vinden, moet de school onherroepelijk dicht. “Een drama voor de kinderen die hier les volgen”, zegt leerkracht Frauke Meyfroodt. De coronacrisis speelt ook hier een rol. 

 1. Na 64 jaar gaat in Brugse basisschool muur tussen jongens en meisjes tegen de vlakte: “We gooiden stiekem vliegertjes. Maar als we ontdekt werden, mochten we het gaan uitleggen”
  PREMIUM
  Brugge

  Na 64 jaar gaat in Brugse basis­school muur tussen jongens en meisjes tegen de vlakte: “We gooiden stiekem vlieger­tjes. Maar als we ontdekt werden, mochten we het gaan uitleggen”

  De Muur tussen Oost- en West-Berlijn werd in 1989 na 28 jaar gesloopt, de muur van basisschool Sint-Leo Sint-Pieters in Brugge, die tot 2001 jongens en meisjes uit elkaar moest houden, gaat vrijdag, na 64 jaar, tegen de grond. “De jongens en meisjes hadden samen speeltijd, maar we hoorden alleen geroezemoes aan de andere kant en dus waren we overgeleverd aan onze fantasie”, zegt leerkracht en oud-leerlinge Katrien Deklerck (60), die na dit schooljaar de poort definitief achter zich dicht trekt.
 2. REPORTAGE. Cheers! 1.500 Britse fans genieten van Belgisch bier in Brugge: “Wat een fantastische stad!”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Cheers! 1.500 Britse fans genieten van Belgisch bier in Brugge: “Wat een fantasti­sche stad!”

  Bier, bier en nog eens bier. De 1.500 Britse voetbalfans deden dinsdagmiddag hun reputatie alle eer aan in de Brugse binnenstad. De halve (en volledige) liters gingen vlot binnen, maar problemen veroorzaakte de aanhang van Man City niet. En de Clubfans, zij verbroederden met plezier met hun Britse ‘collega’s’. “Toffe kerels. Al moeten we hen wel nog uitleggen dat ze niet zoveel over Kompany mogen praten.”
 3. “Soepeler test- en inreisbeleid voor Britten tegen het herfstverlof is nodig”: Brugs Kamerlid vreest voor slabakkend toerisme
  Brugge

  “Soepeler test- en inreisbe­leid voor Britten tegen het herfstver­lof is nodig”: Brugs Kamerlid vreest voor slabakkend toerisme

  Reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en België moet tegen het herfstverlof makkelijker worden dan het nu is. Dat vindt Brugs schepen en Kamerlid Jasper Pillen (Open Vld). Brugge is sterk afhankelijk van het toerisme uit het Verenigd Koninkrijk en hij vreest dat dat op een laag pitje zal blijven als er niks verandert. “Niet alleen onze stad dreigt hieronder te lijden, ook de Westhoek heeft de Britse toeristen nodig”, stelt hij.