Restaurant 't Putje in Brugge is vernieuwd en daar is kelner Jozef helemaal tevreden mee.
Volledig scherm
Restaurant 't Putje in Brugge is vernieuwd en daar is kelner Jozef helemaal tevreden mee. © Benny Proot

Brugs restaurant waar zelfs Lance Armstrong en Sheryl Crow ooit dineerden, heropent opgefrist: “We willen de grandeur van vroeger terugbrengen”

BruggeOp ‘t Zand is het bij Bruggelingen erg bekende en geliefde restaurant ‘t Putje opnieuw opengegaan. Een plaats waar voetballers van Club en Cercle, en zelfs Lance Armstrong en Sheryl Crow ooit kwamen dineren. De nieuwe uitbater Ronny Brands heeft de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in wat ooit een van de chicste zaken op het grootste Brugse plein was. “Zelfs onze kerst- en nieuwjaarsmenu’s zijn terug”, zegt hij. 

 1. Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenenburg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”
  PREMIUM
  Brugge

  Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenen­burg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”

  Het alombekende Grand Café Craenenburg op de Markt in Brugge heeft nieuwe uitbaters. Na meer dan een halve eeuw en vier generaties heeft de Brugse familie Boedt de sleutels uit handen gegeven. Wat ooit begon met ‘parrain’ Achiel in 1966, kent een einde in 2021. “Gezondheidsproblemen dwingen ons om de fakkel door te geven”, zegt uitbater Guy Boedt (57).
 2. Eerste loterij ooit bijwonen in Brugge? Tijdens expo in Stadsarchief kan het: virtualrealityfilm flitst je terug naar het jaar 1441
  Brugge

  Eerste loterij ooit bijwonen in Brugge? Tijdens expo in Stadsar­chief kan het: virtualrea­li­ty­film flitst je terug naar het jaar 1441

  Belangrijke dag in Brugge, waar vrijdag voor het eerst een EuroMillions-trekking georganiseerd wordt. Brugge viert de 580ste verjaardag van de loterijen zoals we die nu kennen in stijl. In het Stadsarchief duik je in het verleden met een virtualrealityfilm over de eerste ‘lotinghe’ in 1441 en kan je de balletjes en trommels door de eeuwen heen bewonderen.