Voormalig toerismeschepen Philip Pierins ligt momenteel in het ziekenhuis na een zware hersenbloeding.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig toerismeschepen Philip Pierins ligt momenteel in het ziekenhuis na een zware hersenbloeding. © Benny Proot

Brugs ereschepen Philip Pierins (66) getroffen door zware hersenbloeding: “‘Philip, doe je best alsjeblieft. Kom terug naar je mama’, fluisterde ik hem toe”

BruggeBrugs ereschepen Philip Pierins (Vooruit) herstelt momenteel in het ziekenhuis van een zware hersenbloeding. De dokters houden hem al een tijdje in een kunstmatige coma, al zijn er wel enkele hoopgevende signalen. Toch zijn het voor zijn familie bange dagen. “De avond voordien ging hij nog naar een vergadering en leek alles goed...”, vertelt zijn moeder Marie-Jeanne (83).

 1. Hij roerde in de potten van Hertog Jan, maar koos voor zijn gezin: Koen (38) van hogeschool Howest is de beste grootkeukenkok van België
  PREMIUM
  Brugge

  Hij roerde in de potten van Hertog Jan, maar koos voor zijn gezin: Koen (38) van hogeschool Howest is de beste grootkeu­ken­kok van België

  Elke dag kookt Bruggeling Koen Philips (38) in hogeschool Howest in Brugge voor bijna 400 hogeschoolstudenten. Geen junkfood, maar telkens twee verschillende soorten soep, een vers hoofdgerecht en een dessert. Dat hij lekker eten maakt, wisten de studenten al langer, maar vanaf nu mag Philips zich ook officieel de beste grootkeukenkok van België noemen. “Ik experimenteer wel eens met sushi of iets Thais, en dat had de jury niet verwacht van een grootkeukenkok.”
 2. Uitbater van ‘t Zandlopertje in Zeebrugge opent nu ook bistro nabij 't Zand: “Deze geweldige ligging kon ik niet laten schieten”
  PREMIUM
  Brugge

  Uitbater van ‘t Zandloper­tje in Zeebrugge opent nu ook bistro nabij 't Zand: “Deze geweldige ligging kon ik niet laten schieten”

  Aan de Kapucijnenrei nabij 't Zand heeft horecafiguur Heinz van Roye (50) zopas Amuzand geopend. Dat is een gloednieuwe bistro op de plek waar voorheen het vertrouwde adres Den Apero zich bevond. Voor Heinz is het de tweede zaak, want hij is ook uitbater van ‘t Zandlopertje op de dijk van Zeebrugge. “De twee combineren gaat ons wel lukken”, is hij overtuigd.