Brecht Clyncke en Francis Deman uit Brugge zien het skiseizoen alvast zitten. Ze zijn met een eigen organisatie Mountair gestart.
Volledig scherm
Brecht Clyncke en Francis Deman uit Brugge zien het skiseizoen alvast zitten. Ze zijn met een eigen organisatie Mountair gestart. © BHT

Brugs duo richt eigen skiorganisatie op: “De boekingen stromen binnen, iedereen snakt om weer eens op de latten te mogen staan”

BruggeTerwijl de wereldwijde reissector herstelt van de coronacrisis, richten Francis Deman (35) en Brecht Clyncke (33) een eigen skiorganisatie op. “Mountair komt er niet zomaar. We hebben het al 17 jaar in de vingers. We trokken ondertussen al ruim 30 keer naar Oostenrijk om kinderen skiles te geven. Nu starten we ons eigen bedrijf” klinkt het bij Francis Deman.

  1. Zaakvoerder Wevelgems tegelbedrijf staat terecht voor mensenhandel: "116 arbeiders werkten voor hongerloon van 5 euro per uur”

    Zaakvoer­der Wevelgems tegelbe­drijf staat terecht voor mensenhan­del: "116 arbeiders werkten voor hongerloon van 5 euro per uur”

    De zaakvoerder van een tegelbedrijf uit Wevelgem riskeert in de Brugse rechtbank 18 maanden cel voor mensenhandel, huisjesmelkerij, zwartwerk en valsheid in geschrifte. Volgens het arbeidsauditoraat stond H.D. (51) aan het hoofd van een organisatie die buitenlandse arbeiders aan een loon van 5 euro per uur liet werken. “Ik ben geen mensenhandelaar”, ontkende de man.
    Brugge