Burgemeester Dirk de Fauw bij het Jan Breydelstadion.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Dirk de Fauw bij het Jan Breydelstadion. © Benny Proot

Brugs burgemeester De fauw enthousiast over nieuw Club-stadion: “Het best mogelijke ontwerp én we krijgen een park ‘cadeau’ ...”

“Hier staat een gelukkige en dankbare burgemeester.” Dirk De fauw (CD&V) is onder de indruk van de plannen van het nieuwe Club-stadion. Vooral op vlak van mobiliteit toont de burgemeester zich uitermate optimistisch. “Ik ben bijzonder gelukkig dat Club Brugge daar zoveel aandacht aan heeft besteed. Bovendien krijgt onze stad er een park bij als ‘cadeau’", aldus De fauw. “Naar mijn mening zal de buurt niet kunnen klagen." 

  1. Van sjoelbak tot toptafel, deze Bruggeling geeft oude volksspelen een nieuw leven: “Soms zitten ze letterlijk onder de duivenstront”
    PREMIUM
    Brugge

    Van sjoelbak tot toptafel, deze Bruggeling geeft oude volksspe­len een nieuw leven: “Soms zitten ze letterlijk onder de duiven­stront”

    Wat Bert Vertommen doet, is uniek in België. Antieke volks- en caféspelen – denk aan sjoelbakken, biljarttafels en flipperkasten – die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, herstelt de Bruggeling in ere. Van de commissie ‘Ambachtslieden’ van de federale overheidsdienst Economie heeft hij nu de felbegeerde titel van ambachtsman gekregen. “Ik ben zó gelukkig als ik zie dat kinderen en volwassenen er nadien weer plezier aan beleven.”