Joren Dumoulin (21) en Gilles De Baets (24) bij hun voertuig op zonne-energie.
Volledig scherm
Joren Dumoulin (21) en Gilles De Baets (24) bij hun voertuig op zonne-energie. © RV

Bruggelingen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woestijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergetelijke ervaring”

BruggeGilles De Baets (24) en Joren Dumoulin (21) uit Brugge nemen volgende week deel aan de Solar Challenge Morocco, een wedstrijd voor wagens die aangedreven worden door zonne-energie. Samen met 18 andere ingenieursstudenten maken ze deel uit van het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De Belgen zullen in vijf dagen 2.500 kilometer afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara.

 1. Maandenlang zoekt Dendermondse politie naar daders aanranding in Brugge, maar ze belden niet naar ... Brugse politie: “Onbegrijpelijk”
  PREMIUM
  Brugge/Dendermonde

  Maanden­lang zoekt Dendermond­se politie naar daders aanranding in Brugge, maar ze belden niet naar ... Brugse politie: “Onbegrij­pe­lijk”

  Eén telefoontje naar de politie van Brugge. Meer was er niet nodig geweest om de zaak rond de aanranding van een 16-jarige meisje meteen na de feiten op te lossen. Helaas kwam die gedachte niet op bij de politie van Dendermonde, waar het slachtoffer aangifte deed. Wat volgde, was een maandenlange vruchteloze speurtocht naar de daders. “Hoe is dit mogelijk?”, wil Brugs burgemeester Dirk De fauw weten.
 1. Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesverdriet op de andere”
  PREMIUM
  Brugge

  Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesver­driet op de andere”

  Twee jaar geleden besloten Andy Rullens (48) en Griet Van Coillie (47) om in VillaVip te trekken en zorgkoppel te worden. Ze namen drie mensen met een beperking op in hun gezin. Vandaag zijn het er al negen. “Het is een bonte bende twintigers, dertigers en veertigers bij elkaar”, glimlacht het koppel. “Er zijn hier wel eens conflicten, ja, maar ook véél heerlijke groepsmomenten.”
 2. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

  De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.