De brandweer bij de verhakkelde wagen.
Volledig scherm
De brandweer bij de verhakkelde wagen. © Jan Van Maele

Bruggeling (26) in levensgevaar na crash tegen boom

BruggeEen 26-jarige Bruggeling is maandagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval langs de Vaartdijkstraat in Brugge.

 1. Man (46) reed ooit onder invloed iemand dood, maar heeft les duidelijk niet geleerd: “Ja, ik zag haar vallen, maar het was te druk om te stoppen”
  PREMIUM
  Oostkamp/Brugge

  Man (46) reed ooit onder invloed iemand dood, maar heeft les duidelijk niet geleerd: “Ja, ik zag haar vallen, maar het was te druk om te stoppen”

  Hij veroorzaakte al een dodelijk ongeval onder invloed, werd al vijfmaal veroordeeld voor alcohol achter het stuur, maar nóg heeft een 46-jarige man uit Oostkamp zijn les niet geleerd. Maandagochtend verscheen hij opnieuw voor de politierechter. Opnieuw reed hij onder invloed iemand aan, gelukkig zonder minder dramatische gevolgen. Toch pleegde de veertiger nog maar eens vluchtmisdrijf. “Ronduit choquerend”, aldus de politierechter.
 2. Na 64 jaar gaat in Brugse basisschool muur tussen jongens en meisjes tegen de vlakte: “We gooiden stiekem vliegertjes. Maar als we ontdekt werden, mochten we het gaan uitleggen”
  PREMIUM
  Brugge

  Na 64 jaar gaat in Brugse basis­school muur tussen jongens en meisjes tegen de vlakte: “We gooiden stiekem vlieger­tjes. Maar als we ontdekt werden, mochten we het gaan uitleggen”

  De Muur tussen Oost- en West-Berlijn werd in 1989 na 28 jaar gesloopt, de muur van basisschool Sint-Leo Sint-Pieters in Brugge, die tot 2001 jongens en meisjes uit elkaar moest houden, gaat vrijdag, na 64 jaar, tegen de grond. “De jongens en meisjes hadden samen speeltijd, maar we hoorden alleen geroezemoes aan de andere kant en dus waren we overgeleverd aan onze fantasie”, zegt leerkracht en oud-leerlinge Katrien Deklerck (60), die na dit schooljaar de poort definitief achter zich dicht trekt.