In de woonzorgcentra zijn de vaccinaties al volop aan de gang.
Volledig scherm
In de woonzorgcentra zijn de vaccinaties al volop aan de gang. © Benny Proot

Brugge zoekt vrijwilligers voor vaccinatiecentrum: “Verpleegsters en geneesheren op rust krijgen in ruil eerste vaccin”

BruggeDe stad Brugge zoekt nog extra personeel om haar vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark te bemannen. Vooral gepensioneerde verpleegsters en geneesheren zijn welkom. “Wie zich aanmeldt, wordt twee weken voor de start zelf gevaccineerd", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

 1. Brugse politie zoekt koortsachtig naar vandaal die tientallen wagens bekrast: “Wat bezielt zo iemand?”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse politie zoekt koortsach­tig naar vandaal die tientallen wagens bekrast: “Wat bezielt zo iemand?”

  Wie heeft tientallen wagens bekrast in Assebroek en Sint-Kruis? Op die vraag hoopt de Brugse politie zo snel mogelijk een antwoord te vinden. De voorbije dagen bewerkte een vandaal het ene na het andere voertuig met een scherp voorwerp: nu al 34, en er volgen nóg aangiftes. Voor de slachtoffers zit er niks anders op dan te hopen dat de dader vlug wordt gevat. “Anders draaien we zelf op voor de kosten."
 2. Plots loopt het als een trein... Bombardier werft 180 nieuwe werknemers aan: “Eindelijk lacht de toekomst ons opnieuw toe”
  Brugge

  Plots loopt het als een trein... Bombardier werft 180 nieuwe werknemers aan: “Eindelijk lacht de toekomst ons opnieuw toe”

  Na jaren van herstructurering heeft Bombardier opnieuw een échte toekomst in Brugge. De trein- en trambouwer kondigt de komst van 180 extra werknemers aan, nu er voor minstens de komende vijf jaar een vol orderboek is. En er is ook weer een autonoom management voor Brugge. “We zullen 6 miljoen euro investeren in dit bedrijf”, zegt de nieuwe sitemanager Michel Huyghe.
 3. 22 West-Vlaamse vaccinatiecentra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld
  West-Vlaanderen

  22 West-Vlaam­se vaccinatie­cen­tra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld

  De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om 12.484.200 euro uit te trekken voor de uitbating en de infrastructuur van de 22 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen. “We staan voor een van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “En dat brengt kosten met zich mee.” Hieronder zie je hoeveel geld naar elk vaccinatiecentrum gaat.
 1. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!

 2. Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen
  Play

  Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen