Volledig scherm
Op 't Zand in Brugge kunnen alle supporters weer terecht om de Rode Duivels te steunen. © Foto Proot

Brugge zoekt organisator voor EK-dorp op 't Zand

De wedstrijden van de Rode Duivels op het EK voetbal volgende zomer zullen in Brugge op groot scherm te bekijken zijn. 

Het stadsbestuur heeft beslist dat er opnieuw een supportersdorp komt op het heringerichte ‘t Zand. Dat is meteen ook de enige locatie in de binnenstad waar een groot scherm toegelaten wordt. Het stadsbestuur is de zoektocht naar een organisator gestart. Kandidaten kunnen zich aanmelden door ten laatste 6 januari om 10 uur een dossier in te dienen.

“De vorige edities toonden aan dat er veel interesse is om de matchen van onze Rode Duivels op groot scherm te bekijken”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “De terugkeer naar ‘t Zand wordt een voltreffer. Daar hebben we de capaciteit om duizenden supporters te verenigen.” Eerder al lieten de organisatoren van de voorbije edities, Bruisend Brugge, weten dat ze geen kandidaat meer zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 23 transmigranten per toeval aangetroffen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    23 transmi­gran­ten per toeval aangetrof­fen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. “Moeten er eerst doden vallen? We zijn op enkele dagen tijd twee keer door het oog van de naald gekropen. Er moeten veranderingen komen”, zegt Decaluwé.
  2. Brugs dorpsschooltje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    Brugs dorps­school­tje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    “Dit is zo’n goed en familiaal schooltje. Het zou enorm jammer zijn als het zou verdwijnen. Geloof ons: je kind is hier in fantastische handen.” De ouders van de kleuters van de Lisblomme in Zwankendamme hopen op een klein mirakel. Uiterlijk tegen 1 februari moet de directie voor volgend schooljaar twee extra kleuters vinden. Gebeurt dat niet, verdwijnt het dorpsschooltje onherroepelijk.