Een luchtfoto van Brugge.
Volledig scherm
Een luchtfoto van Brugge. © RV

Brugge wordt volledig nagemaakt in 3D: “Zo kunnen we een beter beeld krijgen van files of sluipverkeer”

BruggeBrugge bouwt tegen het einde van dit jaar een digitale 3D-versie van zijn eigen stad. Die ‘tweelingbroer’ moet een beter beeld geven van het verkeer of de luchtkwaliteit in bepaalde wijken. “Als we in een straat iets willen aanpassen, kunnen we op de computer al uittesten welke impact dat zal hebben op de omgeving”, zegt schepen Minou Esquenet.

 1. Brugse ‘crèmekar’ IJsmanneke komt recht uit... de Kempen: “Veel concurrenten stoppen ermee, maar wij zetten dapper door”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse ‘crèmekar’ IJsmanneke komt recht uit... de Kempen: “Veel concurren­ten stoppen ermee, maar wij zetten dapper door”

  Het geluk zit ‘m vaak in de kleine dingen. Denk maar aan het vertrouwde deuntje van de ijsjeswagen. Een uitstervend ras nochtans, die verkopers van de lekkernij, nu ook Debeer uit Roksem na meer dan honderd jaar aankondigde dat hij ermee stopt. In Brugge kennen ze al jaren IJsmanneke, de ‘crèmekar’ die vier keer per week komt aangereden. Vanuit Kasterlee, in de Antwerpse Kempen zowaar. “Vergis je niet: het is leuk, maar hard werk”, zegt zaakvoerder Peter De Groof.
 1. Coronaregels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer
  Play

  Coronare­gels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer

 2. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'